Daily Mail: Đoković ‘covididiot godine’; Vučićevi mediji: ‘Uz njega stao hrvatski narod’

đokoviću
Foto: fah

Srpski tenisač, Novak Đoković, protiv koga se, barem kako tvrde Vučićevi tabloidi, urotio cijeli svijet te jedan dio svemira, od strane britanskog Daily Maila proglašen je za najvećeg ”covididiota” 2020. godine.  Vučićevi mediji tvrde kako je na Đokovićevu stranu stao ‘‘hrvatski narod”. Ostavimo sad po strani činjenicu na koji način funkcioniraju engleski mediji te imaju li u ovom slučaju pravo ili ne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Đokoviću je ovako ”uglednu titulu” Daily Mail dao zbog činjenice da je u Beogradu i Zadru organizirao regionalni Adria Tour, svojevrsni korona party, na kojem se zarazilo više tenisača, pa i sam Đoković, a na kojem je u Zadru sudjelovao i hrvatski premijer Andrej Plenković, koji je, srećom, nedavno dobio bitku protiv korone te je sišao s tavana.

Dakako, kad Vučićevi tabloidi spominju hrvatski narod onda prije svega misle na komentare čitatelja na portalu Index, koji je pokrenuo Matija Babić, a koji je nedavno na društvenim mrežama pozvao na nasilje. U klasičnom govoru mržnje, a zbog čega je konačno i MUP pokrenuo istragu, Babić je pozvao na razbijanje i paljenje crkvenih zgrada te na likvidacije, odnosno ustvrdio je da bi ne paljenje crkvenih zgrada i ne kidanje glava s ramena dokazivalo da “od Hrvata možeš raditi kretene”.

No pustimo Matiju, navodno je u Vijetnamu gdje ima jako puno Hrvata, vratimo se Indexu i komentarima ”razjarenih Hrvata” koji ”masovno podržavaju Noleta”.  Radi se o komentarima u kojima je teško zaključiti da su Hrvati razjareni zbog nečega, a još je teže utvrditi tko se krije iza nicka, niti to mogu utvrditi Vučićevi tabloidi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Snimka zaslona

Tako je jedan ”Hrvat”, ”razjareni”, napisao da Englezi mrze Đokovića jer je odbio njihovu putovnicu”.  Engleska imperija nije se raspala ni pred Hitlerom, ali eto hoće zbog putovnice Novaka Đokovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.