Dalić: ‘Dvije pobjede dijele nas od cilja’

dalić
Foto: HNS

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić održao je konferenciju za medije uoči posljednja dva ogleda u kvalifikacijama za SP 2022, 11. studenoga protiv Malte u gostima te 14. studenoga protiv Rusije na Poljudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Čekaju nas dvije utakmice, dvije pobjede nas dijele od cilja. Optimist sam da to možemo napraviti. Prva utakmica je uvijek najvažnija, Malta je sad najvažnija, pobjedom otvaramo Split i utakmicu za prvo mjesto, rekao je u uvodu Zlatko Dalić.

– Moramo biti strpljivi i odgovorni protiv Malte da tu utakmicu dobijemo. Ako smo mi pravi, moramo dobiti tu utakmicu, dodao je izbornik.

– Što se tiče problema s ozljedama, Kovačić je otpao već prije, Brekalo će biti s nama, napravit će pregled, ako bude bilo što sumnjivo vratit će se u klub. Hvala treneru Juriću i Torinu što ga je pustio da mi to pogledamo. Sučić je doživio neugodan udarac prije dva dana i njega ćemo provjeriti, a kapetan Luka Modrić dolazi danas, situacija je puno bolja i vidjet ćemo što će biti s njim kroz dva-tri dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Vjerujem u igrače i reprezentaciju i vjerujem da možemo ostvariti plasman na SP, kaže Dalić.

– Ovo su bitne utakmice i htio bih izbjeći teške dodatne kvalifikacije. Nema opuštanja, protiv Malte idemo punim kapacitetom, Maltu moramo dobiti, a onda ćemo vidjeti u kakvom smo stanju. O Rusiji ćemo razmišljati kad dođe vrijeme, rekao je izbornik.

Ljestvicu skupine H predvode Rusi s 19 bodova, a Hrvatska je druga sa 17 bodova. Samo pobjednik skupine izborit će direktan plasman u Katar na SP, a drugoplasirani će igrati dodatne kvalifikacije, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.