Dalić: Hvala navijačima, nosili su nas i držali kad smo gubili i vodili

Hamburg, 19.06.2024. - Utakmica 2. kola skupine B nogometnog Europskog prvenstva između Hrvatske i Albanije. Na fotografiji izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić. foto HINA/ Damir SENČAR/ es

Hrvatska reprezentacija odigrala je 2:2 s Albanijom u Hamburgu u svojoj drugoj utakmici na Europskom prvenstvu. Momčad izbornika Zlatka Dalića u prvom kolu doživjela je poraz od Španjolske (3:0), a sad je kiksala protiv autsajdera skupine B.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nije lako, jako teška utakmica, različiti poluvremena. U drugom smo dali sve od sebe da povedemo, pa primili gol u nadoknadi. Još je sve u našim rukama. Drugo poluvrijeme ohrabruje, u prvom smo bili loši, ništa nismo uspjeli. Pobjeda nad Italijom vodi nas dalje.

Htjeli smo više probijati po bokovima s Perišićem i Juranovićem. U prvom poluvremenu smo slabo okretali stranu, s Gvardiolom smo htjeli balans lijeve noge na lijevom stoperu, a s Petkovićem da u špici prihvati loptu. Nismo uspjeli u tome. U prvom smo bili tromi i spori, nismo ih uspjeli probiti, bili su iza lopte. U drugom smo dijelu stavili brže i življe igrače i to je bilo bolje.

> Remi u Hamburgu: Hrvatska u šokantnoj završnici ostala bez bodova

Naravno da se mogao spriječiti drugi gol u završnici. Držali smo ih visoko, nisu mogli proći centar, držali smo visok presing. No, u zadnjih pet se sve okrenulo. Povukli smo se, dali smo im situacije za polukontre. Imali smo dosta problema u stoperskom dijelu, stalno smo se bespotrebno hrvali i tukli s njima. Tu ima dosta problema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hvala navijačima, nosili su nas i držali kad smo gubili i vodili. Moramo napraviti sve da ih ne razočaramo. Teško je primiti gol u zadnjoj minuti, ali kada vidiš prvo poluvrijeme….Da smo mi zabili u zadnjoj sekundi za 1:1, bili bismo presretni. Imamo par dana do Italije, podići ćemo se i biti bolji. Nije lako, ali uz ovakvu podršku i ljude koji nas prate…

Ne mogu reći ništa o pristupu, svi su htjeli, protivnik ti da gol na početku i zatvori se… Nije išlo, prespori smo i pretromi bili. Drugo poluvrijeme je bilo drugačije, pokidali smo se da se vratimo i onda smo primili gol. Drugo poluvrijeme je pokazatelj kako trebamo. Bespotrebno smo se povlačili na kraju”, rekao je izbornik Dalić za HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.