Dalić i Modrić uoči Maroka: Napravit ćemo sve da navijači budu ponosni

Foto: fah

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacija Zlatko Dalić i kapetan Luka Modrić najavljuju prvu utakmicu Vatrenih na Svjetskom prvenstvu u Kataru.
Hrvatska protiv Maroka igra u srijedu od 11 sati u prvom kolu skupine F. Drugi par čine Belgija i Kanada, koje će odmjeriti snage od 20 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Vidjeli smo da je Saudijska Arabija pobijedila Argentinu, nema lakih protivnika ni lakih utakmica. Cijenimo i respektiramo Maroko i mislimo da će biti teška utakmica. Iznenađenja su moguća U svaku utakmicu, posebno sutra, ulazimo maksimalno motivirani, rekao je Dalić na otvaranju konferencije.

– Osjećam se jako dobro, postoji pozitivna trema i iščekivanje. Tu sam da uživam i da odigramo dobar turnir. To mi je jedino na umu. Što ćemo napraviti i do kuda dogurati vidjet ćemo. Moramo biti skupa kao što smo bili u zadnjim utakmicama i onda možemo očekivati dosta pozitivnih stvari na Svjetskom prvenstvu. Vjerujem da ćemo biti na razini zadatka. Nadam se pozitivnom rezultatu, rekao je Modrić i dodao: – Maroko je jako dobra ekipa s puno fenomenalnih igrača koji igraju u velikim klubovima. Očekuje nas teška utakmica i morat ćemo biti na najboljem nivou.

– Što se tiče poruke za navijače mogu samo reći da ćemo dati sve od sebe kao i uvijek kad obučemo ovaj dres. Napravit ćemo sve da budu ponosni i predstavimo ih na najbolji mogući način, istaknuo je Modrić, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dalić nije htio otkriti sastav.

– Iskoristili smo vrijeme da se prilagodimo na uvjete i vrijeme i potpuno sam zadovoljan. Imamo nekih dilema. Izabrali smo za sutra najkvalitetnije što imamo i takva će ekipa biti na nivou. Bit će to kombinacija iskustva i mladosti. Livaja se oporavio tako da s te strane nemamo problema, dodao je izbornik.

– Sve što se dešavalo u Rusiji je posebno i uvijek ćemo o tome pričati, ali jednostavno to treba staviti sa strane i zaboraviti i fokusirati se na ono što nas tu čeka. Došli su novi igrači i donijeli novu energiju ekipi. Stara garda iz Rusije pomogla im je da se bolje prilagode. Ovo je za nas novi turnir i tako mu moramo pristupiti. Od nas se opet očekuje da damo maksimum i ostavimo zadnje snage na terenu. Najbitnije da možemo otići uzdignute glave otići s terena. Došli smo s dobrim rezultatima iz Lige nacija i sigurno nas se gleda drugačije nakon Rusije. Ne želimo biti goropadni već ići korak po korak. Moramo biti realni i objektivni i spremiti se za svakog protivnika. Očekivanja su velika, ne želimo upasti u tu zamku. Idemo korak po korak, nema euforije. Imamo dobre nastupe i imamo se za što uhvatiti, rekao je Dalić.

Modrić je istaknuo da je Hrvatska uvijek bila respektabilna u svijetu nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Sigurno rezultati koji su se desili u zadnje vrijeme ekipe imaju još veći respekt, ali kao što izbornik rekao moramo ostati skromni i ponizni i ne zanositi se velikim izjavama. na kraju ćemo vidjeti koji će to rezultat biti. Ponavljam, moramo dati maksimum. Nekad te rezultat nagradi, nekad ne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.