Dalić: Mala smo država, ali s velikim snovima

Foto: fah

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić govorio je na konferenciji za medije dan prije susreta sa Japanom u osmini finala Svjetskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Japanski karakter

“Poštujemo suparnika koji je pobijedio svjetske prvake Španjolsku i Njemačku, nakon što je gubio u prvom dijelu, pokazao je svoj mentalitet i karakter, svoju kvalitetu. Japan se želi dokazati, ponajbolji su u presingu i tranziciji, iako nemaju posjed lopte. Protunapade završavaju s petoricom igrača, a Španjolska i Njemačka kažnjeni su za svoja opuštanja, moramo odmah po izgubljenoj lopti vratiti posjed ili napraviti prekid. Svojim igračima poručujem da nikoga ne smijemo podcijeniti, njihovo je pravo da krenu kao samuraji, a mi se nećemo ništa lošije postaviti želimo li proći dalje. Moramo odigrati svoju utakmicu, dati najbolje od sebe, a onda će teren pokazati tko je bolji”

Borna Sosa

“Vidjet ćemo situaciju na zadnjem treningu, ne bude li mogao biti na 100 posto, nećemo ništa riskirati niti kalkulirati. Trebaju nam igrači u punoj snazi, maksimalno spremni. Bez obzira što odlučimo, dat ćemo maksimum, znamo koji nam je cilj i kome smo god ukazali povjerenje, opravdali su ga”

Joško Gvardiol

“Došao je na EURO 2020 iz mlade reprezentacije, zaslužio je svojim igrama naše povjerenje, a ne može se postati igračem bez podrške. Greške treba istrpjeti, bit će ih još, ali mladi igrač mora igrati te kroz utakmice stjecati iskustvo. Naše je povjerenje opravdao i neka dalje napreduje”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Modrić

“Što god da kažem za Luku, premalo je. On je naš kapetan i vođa. Sve je rečeno, neka on potraje i siguran sam da će biti još dugo s nama i da mu ovo nije zadnje natjecanje za Hrvatsku. Njegova ozbiljnost, profesionalnost, rad, trening daju nam za pravo. Ne volim o pojedincima, mi smo momčad od 26 igrača, samo zajedno možemo do rezultata. Tako živimo, tako radimo, i pojedinac će uvijek iskočiti”

Mihael Mikić

“Nisam se čuo s Mikićem, iako sam vidio njegovu analizu i mislim da je sve sjajno rekao. Cijene ga u Japanu, i vjerojatno ćemo ga iskoristiti, a mi nemamo puno nepoznanica nakon svojih analiza”

Produžeci i jedanaesterci

“Nadam se da ćemo sve riješiti prije produžetaka i jedanaesteraca, ali dođe li do toga, spremni smo. Japanci neće odustajati, ali nećemo ni mi, bit će to borba do samog kraja. Japan je možda i najupornija momčad, a 2018. godine smo preživjeli takve utakmice jer smo bili strpljivi, vjerovali u sebe i nismo odustajali. Pokazali smo takav pristup u praksi i mislim da se možemo samopouzdano i ravnopravno nositi s Japanom”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tajne hrvatskog uspjeha

“Hrvatska je tajna prvenstveno kvaliteta naših igrača i sjajne generacije. To je naš talent, naš rad. Hrvatska je po tome možda i svjetski broj jedan. Nitko sretniji od nas budemo li napokon prvaci, imamo svoju šansu. Pokušat ćemo, a ja sam uvijek optimist. Svjetsko prvenstvo je jako kvalitetno, Hrvatska pruža dobre utakmice, drugi smo put zaredom prošli skupinu. Hrvatska je uvjerljivo najmanja država među 16, ali snovi su nam veliki. Idemo korak po korak, biti strpljivi, idemo na prvu stepenicu. Mislim da su naši rezultati unatrag nekoliko godina u rangu svjetskog čuda i to je naš uspjeh. Dobri smo u kontinuitetu, Hrvatska je postala svjetska nogometna velesila koju svi moraju poštovati. Želimo usrećiti svoj narod, cijela je domovina sretna s našim rezultatima i želim da to traje što duže”

Navijačka podrška

“Nadam se da će biti još više naših navijača, makar smo svjesni da im je teško doći. Njihova podrška neizmjerno nam je važna, rado ih vidimo, i s njima smo puno jači”

Marokanski san o svjetskom naslovu

“Svatko ima pravo na svoj san, a mi smo 2018. godine pokazali se san može ostvariti, da nemoguće može biti moguće. Hrvatska je dokaz, to može i Maroko ako ima vjere u sebe. Podržavam marokanskog izbornika u njegovim snovima, tako i treba biti”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.