Dalić nakon drame: ‘Ovo je bilo teško za gledati, a kamoli igrati. Nismo mi došli ovdje proći grupu nego zbog velikih stvari’

Foto: fah

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić nakon dramatične je pobjede protiv Danske u osmini finala Svjetskog prvenstva koja je stigla boljim izvođenjem 11-eraca izjavio je kako je Hrvatska zaslužila sreću u samom raspletu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kad smo promašili penal u 116. minuti znao sam da će biti teško dalje, ali i da ćemo probati sve da dođemo do pobjede. Hvala dragom Bogu da nam se sve vratilo, ovo je bilo teško za gledati, a kamoli igrati. Ovo je bila osmina finala, bila je teška utakmica, obje ekipe su igrale borbeno, bez velikog rizika, ali mi smo zasluženo pobijedili. Znali smo da će Danci igrati na prekide, duge lopte i mi se nismo najbolje snašli u nekim trenucima. Primili smo gol u prvoj minuti, ali smo pokazali karakter, vratili se, držali, gurali i izvukli utakmicu. Nitko od nas sretniji što smo napokon napravili taj jedan korak dalje”.

Sljedeći suparnik Hrvatske bit će domaćin Rusija.

“Danas ćemo se malo proveseliti, a onda već kreću pripreme za Rusiju. Nismo mi došli ovdje proći grupu nego zbog velikih stvari. Imali smo sreće, ali sreću treba i zavrijediti”, dodao je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Junak pobjede, vratar Danijel Subašić koji je u raspucavanju obranio tri 11-eraca danskih igrača bio je kratak:

“Dobro je, prošli smo. Penali su lutrija kao što uvijek ponavljamo, a večeras je ruka bila našoj strani. Drago mi je što sam pridonio svojoj reprezentaciji i donio veselje svom narodu”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.