Dalić: Nismo prošli skupinu i ovo je neuspjeh

Leipzig, 24.06.2024. - Utakmica 3. kola skupine B na EURU nogometaša Hrvatska - Italija. Na fotografiji izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić. foto HINA/ Daniel KASAP/ lsd

– Imali smo sve u svojim rukama pa primamo golove u zadnjim minutama protiv Albanije i Italije, kazao je Zlatko Dalić, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, nakon 1-1 protiv Italije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do 98. minute Hrvatske je vodila 1-0 čime je imala osiguran prolaz u osminu finala i subotnji ogled protiv Švicarske. Tada je primila pogodak i nakon 1-1 Hrvatska mora čekati povoljan razvoj u čak četiri utakmice kako bi se probila među 16 najboljih reprezentacija.

> Modrić u suzama: Ako trebaš pasti, treba pasti ovako. Nije neka utjeha

– Teško je pronaći prave riječi. Mogu samo čestitati dečkima na predstavi. Na borbi, htijenju i žrtvi koju su pokazali. Ali, ovo očito nije naš turnir. Primimo taj pogodak kroz sredinu, ostane nam igrač sam na strani i fantastično nam zabije, snuždeno je komentirao ogled protiv Talijana izbornik Dalić.

– Nikako se ne mogu složiti da smo bili loši u prvom poluvremenu. Bili smo dobri, taktički smo odigrali kako smo htjeli. Željeli smo imati posjed, čuvati lopti i ne primiti gol kao što nam se dogodilo protiv Španjolske i Albanije. Kasnije je teško hvatati zaostatak. Krenuli smo u drugom poluvremenu i zabili. Sve je bilo kako smo planirali. Osim samog kraja. Osam minuta nadoknade neću ni komentirati. Osmina finala? Ne, imali smo sve u svojim rukama, a sada se odvijaju stvari na koje ne možemo utjecati, rekao je Dalić te zaključio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Najviše mi je krivo zbog naših navijača koji su nas fantastično pratili na svim utakmicama. Nismo prošli skupinu i ovo je neuspjeh, zaključio je za HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.