Dalić objavio popis za Euro: Na njemu Gvardiol i Ivanušec

Foto: snimka zaslona

Izbornik seniorske reprezentacije Zlatko Dalić objavio je popis kandidata na koje računa na Europskog nogometnom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Mi se okupljamo 25. svibnja u Rovinju, samo 10 igrača, 28. svibnja će doći ostali. 31. svibnja se priključuje Mateo Kovačić i 4. lipnja mladi igrači koji su na popisu. 1. lipnja moramo objaviti definitivan popis. Ovaj popis ne mora biti definitivan.

– Zadnjih par tjedana, zadnji tjedan je bio posebno emocionalan, osvojili smo Kup s Lokomotivom. Jučer je bila moja zadnja utakmica u karijeri, bilo mi je teško, a danas je ipak malo lakše i gleda se prema budućnosti. Prije dva mjeseca sam dobio poziv od izbornika, ja sam već tada razmišljao o završetku karijere, moram priznati da mi je iznimna čast da me izbornik uopće vidio kao nekoga tko će moći pomoći reprezentaciji na Euru. Nadam se da ću biti od pomoći kao što sam bio u reprezentaciji kao igrač, rekao je novi pomoćnik Zlatka Dalića Vedran Ćorluka, piše HRT.

– Veseli činjenica da se pojavljuje sve više mladih igrača koji igraju u domaćim klubovima, to čini naše prvenstvo interesantnijim. Svjedoci smo vrlo uzbudljive sezone u HNL-u. Ta tenzija do zadnjeg kola daje igračima veću obvezu i motiv da budu što kvalitetniji tijekom cijele sezone, istaknuo je Dražen Ladić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Čeka nas težak posao nakon naporne sezone, igrači su imali svaka tri dana utakmice te to nije nimalo laka situacija. Međutim, kako drugima tako i nama. Veseli me da ćemo provesti neko vrijeme skupa. Stalno govorim o tome da mi moramo biti tim, da sve napravimo kao ekipa. Mi još uvijek nismo tim, fali nam vremena, tu je velika razlika u generacijama, imamo sjajnu atmosferu, dobre odnose u reprezentaciji. Naši rezultati nisu bili sjajni u zadnje vrijeme, poglavito u Ligi nacija, teški su bili protivnici. Ja sam optimist, vjerujem igračima, vjerujem u moj stožer i u moj rad. Naš je prvi cilj proći grupu, imat ćemo teške protivnike. Ako sada usporedimo nas i Engleze, Liga prvaka finale je u subotu 31. svibnja, imaju sedam ili osam igrača u finalu, a mi imamo samo jednoga. Vjerujem u nas, mi smo kada je najteže najbolji i najsnažniji, istaknuo je izbornik Zlatko Dalić.

Vedran Ćorluka rekao je da je u planu da tu bude za EURO, a nakon toga će se vidjeti što i kako dalje.

– Upisat ću trenersku školu, klub je izrazio želju da se vratim tamo (Lokomotiv Moskva) i uključim se u njihov stožer. Sigurno da je to jedan put prema kojem želim ići, ističe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VRATARI: Livaković, Kalinić, Sluga (pretpoziv Ivušiću)

OBRANA: Juranović, Vrsaljko, Vida, Lovren, Ćaleta-Car, Škorić, Barišić, Bradarić i Guardiol (Uremović i Pongračić na pretpozivu)

VEZNI RED: Brozović, Badelj, Kovačić, Vlašić, Modrić, Ivanušec, Pašalić (pretpozivi Moro, Majer i Bašić)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NAPAD: Perišić, Oršić, Rebić, Brekalo, Petković, Kramarić i Budimir (pretpozivi Lovrić i Livaja)

Popis za četvrtfinale U-21 Europskog prvenstva objavio je i izbornik Igor Bišćan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.