Dalić otkrio tko ne putuje u Nizozemsku

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija u Rijeci se priprema za nastup na završnom turniru Lige nacija koji se igra od 14. do 18. lipnja u Nizozemskoj. Uoči početka završnih priprema medijima se na konferenciji za medije obratio izbornik Zlatko Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik je krajem svibnja pozvao 24 igrača, uz sedam pretpoziva, a danas do ponoći je rok za slanje UEFA-i završne liste s imenima 23 igrača za Final Four u Nizozemskoj.

Dalić je odlučio da u Nizozemsku neće putovati napadač Augsburga Dion Drena Beljo, koji će tako biti dostupan za završnicu Eura za igrače do 21 godine.

– Svi ćemo biti na okupu 8. lipnja osim Brozovića koji igra finale Lige prvaka i ranije sam stavio na popis 24 igrača da imamo kompletan kadar dok on ne dođe. Belju smo pozvali jer želimo da osjeti ambijent A reprezentacije. Na njega računamo u budućnosti, ali 12. lipnja kad idemo u Nizozemsku on će se pridružiti mladoj reprezentaciji. Računamo na njega na jesen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brozović se reprezentaciji priključuje nakon finala Lige prvaka

– Naravno da će nam Brozović nedostajati na treninzima, nedostajat će njegova energija i sve što radi za momčad. Nadam se da će osvojiti Ligu prvaka i sretan doći u naš kamp, priključit će nam se 12. lipnja.

Mogu li Vatreni do trofeja?

– Već sami plasman na završni turnir je fantastičan uspjeh. Pred nama je težak posao u polufinalu protiv domaćina Nizozemske, ali očekujem veliku podršku navijača. Bilo bi zaista lijepo osvojiti prvi trofej u hrvatskoj povijesti, ali to nam ne može biti imperativ jer imamo jako kvalitetne protivnike. Osim toga, igrači su umorni od naporne sezone, ali sam siguran da ima motiva za još dvije utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić će sa svojim izabranicima 9. lipnja otputovati u Rim na privatnu audijenciju kod pape Franje.

– Velika je to stvar, ne idemo moliti već zahvaliti na svemu dosad. To je bila naša želja, imali smo poziv nakon finala u Rusiji, ali se nije tada uspjelo ostvariti, pa smo od tada tražili pogodan datum, piše HRT.

Konačni popis igrača za Final Four Lige nacija:

VRATARI: Dominik Livaković (Dinamo), Ivica Ivušić (Pafos), Nediljko Labrović (Rijeka)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BRANIČI: Domagoj Vida (AEK), Borna Barišić (Rangers), Josip Juranović (Union Berlin), Joško Gvardiol (RB Leipzig), Borna Sosa (Stuttgart), Josip Stanišić (Bayern), Josip Šutalo (Dinamo), Martin Erlić (Sassuolo)

VEZNJACI: Luka Modrić (Real Madrid), Mateo Kovačić (Chelsea), Marcelo Brozović (Inter), Mario Pašalić (Atalanta), Nikola Vlašić (Torino), Lovro Majer (Rennes), Luka Ivanušec (Dinamo)

NAPADAČI: Ivan Perišić (Tottenham), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Bruno Petković (Dinamo), Marko Livaja (Hajduk), Petar Musa (Benfica)
Trening nakon konferencije za medije

Nakon konferencije za medije Vatreni će imati otvoreni trening za medije, a na Rujevici će u večernjem terminu trenirati i sljedećih dana, sve do odlaska u Nizozemsku 12. lipnja.
Na trećem izdanju završnog turnira Lige nacija osim Hrvatske nastupit će još Nizozemska, Španjolska i Italija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom polufinalnom srazu 14. lipnja na stadionu De Kuip u Rotterdamu snage će odmjeriti Nizozemska i Hrvatska, dok će dan kasnije na De Grolsch Vesteu u Enschedeu igrati Italija i Španjolska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.