Dalić: Pobjeda protiv Argentine bila bi najveća u povijesti hrvatske reprezentacije, došli smo gdje nismo očekivali

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija u utorak od 20 sati po srednjoeuropskom vremenu igra utakmicu polufinala Svjetskog prvenstva protiv Argentine. Izbornik Zlatko Dalić i Ivan Perišić na konferenciji za medije najavili su ovu veliku utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Među četiri najbolje reprezentacije

– Među četiri smo reprezentacije svijeta, to je sjajan uspjeh za Hrvatsku, ulazimo dva svjetska prvenstva za redom. Mi sada hoćemo i želimo više. Igramo protiv velike Argentine i sjajne momčadi koju predvodi Leo Messi. Oni imaju sigurno veći pritisak nego mi. Mi smo ih analizirali, znamo u kojem smjeru žele odvesti utakmicu. Vjerujem našim igračima, pokazali su veliku kvalitetu i karakter, poručio je izbornik dodajući da se neće previše prilagođavati.

– Hrvatska će gajiti svoj način i stil, igrat će na rezultat, poručuje Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema zdravstvenih problema

– Osjećaj je predivan, dva svjetska prvenstva u polufinalu. Dat ćemo sve od sebe, želimo u finale preko Argentine koja uvijek daje sto posto. Mislim da će ovo biti slična utakmica onoj protiv Engleske 2018. Ako budemo pravi, neće biti straha. Onda će biti kao protiv Brazila, sve je moguće, poručio je Ivan Perišić.

Postavlja se pitanje oko fizičkog stanja, a s obzirom na završetak prvenstva, produžetke…

– Nemamo nekakvih problema zdravstvenih što bi nas zakočilo. Neću ih pitati jesu li umorni jer oni ne žele biti umorni, dodaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Moramo pomagati obrani, ako želimo nešto slično kao u Rusiji. Samo kao ekipa možeš nešto veliko napraviti, osvojiti neki trofej. Pokazat moramo karakter od prve do zadnje minute. Nadam se pozitivnom rezultatu, dodaje Ivan Perišić.

Drugačija utakmica

Osvrnuo se na pobjedu 3:0 2018. godine protiv Argentine.

– Ovo je nova utakmica, sasvim drugačija, ono je bio susret u grupi, sada se igra na ispadanje. Ta utakmica sigurno nema veze s onom, sutra je velika utakmica, pogotovo velika za Argentinu, ali i za nas. Ulog je velik za obje ekipe. Neće biti štednje, nema kalkulacija s obje strane. Očekujem lijepu i čvrstu utakmicu, nadam se i fair play-u s obje strane, dodaje izbornik Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveća utakmica Hrvatske u povijesti je bila s Engleskom 2018., ističe Dalić, dodajući da je druga najveća pobjeda nad Brazilom u četvrtfinalu.

– Ovo bi moglo sutra biti najveća utakmica, ponoviti uspjeh iz 2018. s novom reprezentacijom, to je nešto fantastično. Ako mi sutra ostvarimo pobjedu, to će za mene biti najveća utakmica Hrvatske u povijesti, ističe izbornik Zlatko Dalić.

– Nama je manjak to što će Argentina imati puno veću podršku s tribina. Igramo s jednom od najjačih reprezentacija, protiv igrača koji je jedan od najboljih u povijesti, dodaje izbornik Dalić.

Zlatko Dalić kaže da Hrvatska ima izbor i širinu jer oni koji su ulazili s klupe su puno pomogli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Kada smo se spremali za ovo SP, rekli smo da imamo širinu. Svaki igrač koji je ušao u reprezentaciju, napravio je korektan i pravi posao. Kod svih izmjena smo pogodili, moj stožer i ja. Dobili smo jednu dimenziju više na utakmica, to se pokazalo kroz rezultat.

Perišić: Messi želi trofej, ali želimo ga i mi

– Potaknuti našim primjerom, našom borbom 2018., sve druge reprezentacije žive taj san. Imaju sjajnu podršku, sjajno igraju. Prošli su Belgiju, Španjolsku, Portugal. Imaju se pravo nadati da budu najbolji, ali dopustite i nama pravo nadati se da ćemo biti najbolji, kaže Dalić.

– Prije par dana vidjeli smo da je Portugal s Cristianom izgubio, pet je puta bio na SP-u i nije osvojio. Messi isto pokušava peti put. S druge strane mi ćemo biti na 100% jer ga želimo osvojiti i mi. Bit će tvrda i čvrsta utakmica. Neka pobijedi bolji, rekao je Ivan Perišić.

Poručio je Dalić da će kao i 2018., uoči Engleske, reći igračima da uživaju u nogometu.

– Nema uspjeha, ako ne uživaš u svojem poslu. Moji nogometaši su sretni zbog onoga što rade. S velikim veseljem radimo sastanke i utakmice. Reći ću im opet da uživaju u nogometu, došli smo negdje gdje možda nismo očekivali ove godine. Cijeli svijet čeka vidjeti što će napraviti jedna mala Hrvatska.

– Ponosan sam do neba, sretan sam čovjek. Imao sam svoj san, moj san nije išao do ovako visokih granica, ističe Zlatko Dalić.

– Oni će biti na 100%, mi ćemo biti na 100%, nadam se da će cijeli svijet uživati u nogometu sutra, ističe Ivan Perišić.

– Mi igramo na rezultat, mi smo u polufinalu Svjetskog prvenstva i tu je priča gotova, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.