Plenković usporedio članstvo u EU sa samopouzdanjem nogometaša

Foto: fah

Premijer Andrej Plenković hvalio je svoju Vladu poručujući da zahvaljujući njihovoj reakciji “većina naših sugrađana nije ni svjesna krize u kojoj živi”, da bi zatim usporedio članstvo u EU i samopouzdanje koje nam je donijelo s onim koje pokazuju naši nogometaši.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mi smo, kazao je premijer, u desetoj godini članstva u Europskoj uniji, neto primateljica ćemo biti još nekih sedam do osam godina, a 2030. ćemo podvući crtu i vidjeti kako smo se snašli i koliko nam je sve ovo skupa koristilo. Smatra da je članstvo imalo epohalni transformativni učinak na kvalitetu života hrvatskih građana, gospodarstva i institucija.

Ocijenio je i da je članstvo pridonijelo međunarodnom samopouzdanju naše zemlje usporedivši ga sa samopouzdanjem koje trenutno pokazuju naši nogometaši, “koji ne igraju više kao oustsider, nego netko tko dolazi dva puta za redom u četvrtfinale Svjetskog prvenstva”, podsjetivši da Hrvatska prije samo tri desetljeća nije bila međunarodni subjekt.

Video pogledajte ovdje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Hrvatska sutra od 20 sati igra polufinalnu utakmicu protiv Argentine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.