Dalić: ‘Razumijem kritike i nemam problema s tim’

Foto: HNS

Hrvatska nogometna reprezentacija u susretu je 2. kola skupine H kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022. u Rijeci svladala Cipar s minimalnih 1-0 (1-0) te osvojila prva tri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Imali smo dominaciju i kontrolu, falilo je konkretnosti. Htio sam Luku odmoriti, ali nije bilo prilike da izađe van. Idemo po pobjedu protiv Malte, rekao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić nakon utakmice na konferenciji za novinare.

– Nema više laganih utakmica, igra se u zatvorenom sistemu, u obrani, tako smo mi bili u Ligi nacija. Sad moramo kroz posjed lopte razbijati zid, a to nam ne ide, fali nam zajedničkog treninga. I gol koji smo dali, nije bila izrađena akcija. Svjestan sam da to nije naš nivo, ali moramo skupljati bodove.

Govorio je i odabiru igrača za utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ćaleta-Car je dobro odigrao s Lovrenom u paru, žao mi je što nisam odmorio Luku. Odmorili smo Vlašića i Kramarića koji su ušli u drugom poluvremenu. Brozovića i Modrića ćemo odmoriti protiv Malte, ne mogu igrati tri utakmice zaredom, dodaje Dalić koji je dobio i pitanje da li i dalje stoji računica da će 21, 22 bodova biti dovoljno za Katar.

– Mislim da će 21, 22 bodova biti dovoljno za prvo mjesto, bitno je da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo. Razumijem kritike i nemam problema s tim, ali najvažniji je krajnji cilj. Ako se plasiramo u Katar, neće se gledati igra. Slažem se da nije to – to, ali mi moramo ići dalje. Već smo napravili jedan kiks, Rusija se pokazuje kao momčad koja ima šest bodova, ali bit će borba, zaključio je Dalić.

– Svjesni su igrači da nije dobro, ali tri boda su najvažnija, a igru moramo popraviti. Puno se mučimo, trošimo, istrčali smo puno, dodaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.