(FOTO, VIDEO) Dan kad su srebrni Vatreni stigli u Hrvatsku i ‘prošvercali’ Thompsona: Preko pola milijuna ljudi na dočeku pozdravilo junake

Zagreb, 16.07.2018 - Hrvatska nogometna reprezentacija, koja je osvajanjem drugoga mjesta ostvarila povijesni uspjeh na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, stigla je u ponedjeljak nešto prije 21 sat u otvorenom autobusu s prepoznatljivim crveno-bijelim kvadratićima na Trg bana Josipa Jelačića, gdje je za Vatrene organiziran spektakularan doček koji je nadmašio sve dosadašnje dočeke sportskih junaka u Hrvatskoj. foto HINA/ Edvard ŠUŠAK/ es

Prošlo je točno godinu dana otkad je hrvatska nogometna reprezentacija sletjela u Hrvatsku nakon nastupa u finalu Svjetskog prvenstva u Rusiji u kojemu je izgubila sa 2-4 od Francuske, no usprkos tom porazu izabranici Zlatka Dalića ostvarili su najveći uspjeh u povijesti hrvatskog sporta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko je značajan pokazao je i veličanstveni doček u Zagrebu dan nakon finala kada se autobus s reprezentativcima šest sati probijao od zagrebačke zračne luke do Trga bana Jelačića kroz stotine tisuća razdraganih navijača koji su “okupirali” prometnice kojima je autobus prolazio kako bi pozdravili svoje junake.

Veličanstven događaj u Zagrebu ništa nije moglo pokvariti, nisu u tome uspjeli čak ni oni koji su pokušali prekinuti slavlje, spontano zajedništvo Hrvata i njihovih reprezentativaca, sportskih heroja. Bijesnili su zbog činjenice da se na središnjem zagrebačkom trgu pojavio, po želji igrača predvođenih kapetanom i te godine najboljim igračem svijeta, Lukom Modrićem, popularni hrvatski glazbenik Marko Perković Thompson te da se, zamislite drskosti, usudio zapjevati. No, Vatreni su ga ‘prošvercali’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otpjevao je jednu pjesmu, a onda je netko ”ugasio svjetlo”, no, kroz ”zagrebački mrak” probilo se svjetlo hrvatskog ponosa i hrvatske pobjede, i bez mikrofona i bez struje, Vatreni su pjevali ”Gene kamene”, Markovu pjesmu, koja ih je, uz mnoge druge domoljubne pjesme, tog nezaboravnog ljeta u Rusiji vodila do povijesnog srebra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.