Danas u Vrbovcu počinje završnica Katoličke malonogometne lige!

Katolička malonogometna liga za mnoge je najdraža liga jer tamo mogu doći opušteni, bez napetosti, igra se nogomet radi nogometa. Igrači se međusobno druže i izvan terena u prijateljskoj atmosferi. Osim nogometa produbljuje se i duhovnost mladića, igrača i voditelja. Riječ je o natjecanju u kojem nema kriminalnih radnji, vrijeđanja, namještanja, čak ni psovanja, a u natjecanju postoje strogi kriteriji tko sve može igrati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više od 3500 registriranih igrača i više od 250 prijavljenih momčadi

Svetom misom u 18,00 sati u bjelovarskoj katedrali sv. Terezije Avilske započet će 12. po redu Nacionalna završnica Katoličke malonogometne lige pod geslom “Ne bojte se!” (Lk 2,10).

Misno slavlje predvodit će msgr. Vjekoslav Huzjak, biskup bjelovarsko-križevački, a na misi će prisustvovati osim okupljenog Božjeg naroda i svi članovi KMNL-a, od igrača i voditelja momčadi, pa sve do voditelja regija i samih organizatora ovog natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon svete mise, od 19,00 sati započeti će prigodni program dobrodošlice gdje će u ime Organizatora, župe sv. Vida iz Vrbovca, sve prisutne pozdraviti voditelj KMNL-a i Programa, Ivan Jakić. Biskup bjelovarsko-križevački msgr. Vjekoslav Huzjak postat će počasnim članom KMNL-a župe sv. Vida, a gosti će se kroz dva kratka videa upoznati sa župom sv. Vida i gradom domaćinom.

Jučer smo pisali kako je KMNL najveća futsal (malonogometna) liga u Hrvatskoj, koja broji više od 3500 registriranih igrača i više od 250 prijavljenih momčadi. Istina, dio ih dolazi iz katoličkih župa iz Vrhbosanske nadbiskupije, mostarsko-duvanjske te kotorske biskupije. Pitali smo mnoge sudionike ovog natjecanja, ali i one koji to natjecanje podržavaju, što misle o KMNL-u! Svakog dana, tijekom turnira prenijet ćemo vam po nekoliko izjava na slikovit način.

đuro hranić
Nadbiskup đakovačko-osječki, msgr. Đuro Hranić izuzetno podržava KMNL, kako u svojoj nadbiskupiji tako i na području cijele Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Kotora: “Mogu reći kako je KMNL jako dobra inicijativa i sredstvo za rad s mladima. Drago mi je što postoje strogi kriteriji tko može igrati u tom natjecanju. Ja sam uvelike podržavao i podržavat ću KMNL u svojoj nadbiskupiji, jer to nije samo nogomet, nego se tu produbljuje i duhovnost mladića, igrača i voditelja kroz slavlje Svete mise, duhovne obnove i križne puteve.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

capar 2
Hrvatski reprezentativac u malom nogometu i član MNK Futsal Dinama, Matija Capar rekao nam je što on, kao profesionalac misli o KMNL-u: “Ja sam oduvijek najviše volio KMNL jer je to jedina liga koju sam mogao igrati s bratom i dečkima iz kvarta. Od svoje 16. godine nastupam za župu sv. Josipa s Trešnjevke te se mogu pohvaliti da smo mi prvi neslužbeni prvaci Hrvatske iz Rijeke 2004. i prvi službeni prvaci iz Zagreba 2005 godine.”

Matija je inače i voditelj KMNL-a u zagrebačkoj nadbiskupiji: “KMNL mi je oduvijek bio najdraža liga jer sam tamo mogao doći opušten, znajući da nema tenzija, da se igra nogomet radi nogometa i radi druženja. Tada su se ekipe međusobno družile i van terena, a to sad pokušavamo vratiti u ovom svijetu gdje su se malo poremetile ljestvice vrijednosti u životu. Nadam se da ću još dugo biti dio KMNL-a, bilo kao voditelj ili kao igrač.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.