Danas ždrijeb Lige nacija: Hrvatskoj prijeti “skupina smrti”

Foto: fah

Ždrijeb Lige nacija bit će održan danas u 18 sati u Amsterdamu. 55 nogometnih saveza podijeljeno je u četiri lige prema poziciji na UEFA-inoj rang listi, a Hrvatska je zahvaljujući proširenju ostala u najjačem, A razredu, među 16 najboljih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatreni su smješteni u četvrti bubanj s Poljskom, Njemačkom i Islandom, što su momčadi s kojima ne možemo igrati.

Iz prve jakosne skupine “Vatrenima” prijete Portugal, Nizozemska, Engleska i Švicarska. U drugi ‘bubanj’ su smješteni Belgija, Francuska, Španjolska i Italija, a u treći BiH, Švedska, Danska i Ukrajina.

U Ligama A, B i C ždrijebat će se po četiri skupine sa po četiri reprezentacije, a pobjednici skupina plasirat će se na završni turnir svake Lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Završni turnir četiri najbolje reprezentacije iz Lige A, u kojoj će igrati Hrvatska, bit će od 2. do 6. lipnja 2021. u jednoj od četiri zemlje koje će izboriti “Final Four”.

Liga nacija kreće početkom rujna ove godine (3-5. rujna), a preostali termini su 6.-8. rujna, 8.-10. listopada, 11.-13. listopada, 12.-14. studenog i 15.-17. studenog ove godine, piše HRT.

LIGA A
Pot 1: Portugal, Nizozemska, Engleska, Švicarska
Pot 2: Belgija, Francuska, Španjolska, Italija
Pot 3: Bosna i Hercegovina, Ukrajina, Danska, Švedska
Pot 4: HRVATSKA, Poljska, Njemačka, Island

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LIGA B
Pot 1: Rusija, Austrija, Wales, Češka
Pot 2: Škotska, Norveška, Srbija, Finska
Pot 3: Slovačka, Turska, Irska, Sjeverna Irska
Pot 4: Bugarska, Izrael, Mađarska, Rumunjska

LIGA C
Pot 1: Grčka, Albanija, Crna Gora, Gruzija
Pot 2: Sjeverna Makedonija, Kosovo, Bjelorusija, Cipar
Pot 3: Estonija, Slovenija, Litva, Luksemburg
Pot 4: Armenija, Azerbajdžan, Kazahstan, Modavija

LIGA D
Pot 1: Gibraltar, Farski Otoci, Latvija, Lihtenštajn
Pot 2: Andorra, Malta, San Marino

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.