Dani Alves o problemima u Barceloni: ‘Izgubili su identitet i sad ga žele vratiti’

Foto: fah

Nogometaši Barcelone ove sezone, barem kad je španjolsko prvenstvo u pitanju, ne briljiraju, tek je sezona započela a već Real znatno bježi katalonskom posrnulom divu. Dojam je kako se u Barceloni sve počelo raspadati nakon povijesnog debakla protiv Bayerna (8:2) u četvrtfinalu Lige prvaka prošle sezone u Lisabonu. Nakon toga krenulo je nizbrdo, ostala je Barca i bez naslova prvaka Španjolske, a Lionel Messi cijelo se ljeto borio za odlazak s Nou Campa, u čemu zasad nije uspio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubrzo je predsjednik Josep Maria Bartomeu napustio klub, koji se navodno, i njemu zahvaljujući, nalazi pred bankrotom. Očito se posljednjih godina u Barceloni radilo vrlo loše, a dolaskom novog trenera Ronalda Koemana, koji je potjerao nekoliko donedavno standardnih prvotimaca, uključujući Rakitića i Suareza, situacija se nije popravila, naprotiv. Prema nekim napisima španjolskih medija iako je tek došao u Barcelonu Ronald Koeman neće se dugo zadržati na klupi jednog od najboljih klubova Europe, osim ako se nešto drastično ne promijeni u skorije vrijeme, a mali su izgledi da će se to dogoditi. Pred Barcelonom je prvenstvena utakmica protiv Betisa, koja će se igrati već u subotu, klub s Nou Campa nema pravo na kiks.

O brojnim problemima u katalonskom klubu govorio je i bivši igrač Barce Dani Alves.

“Barcelona mijenja svoju filozofiju i normalno je da će imati problema. Po mom mišljenju, izgubili su identitet i sada prolaze kroz težak proces u želji da ga vrate. Porazi od Liverpoola i Bayerna su bolni, ali događaju se. Mora se učiti iz toga. Barcelona trenutno izgleda poput ekipe koja kupuje i prodaje i time gubi identitet. Nikada nisu imali hrabrosti ni petlje priznati pogreške, priznati da nisu u pravu”, poručio je Alves.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši bek Katalonaca kazao je kako je Lionelu Messiju ljetos poslao poruku te mu je poručio da ostane “u svom domu”. Tvrdi da je Messi istu poruku njemu ranije slao, no Alves tada nije imao izbora jer ga se klub želio riješiti, kao što se Koeman riješio Rakitića, Vidala, Suareza…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.