Dani Olmo za Gazzettu dello Sport: ”S ocem sam razmatrao ponude i izabrao sam Dinamo, igram u Ligi prvaka, za reprezentaciju, veliki je to uspjeh”

Foto: fah

Nogometaši Dinama i Atalante večeras na San Siru igraju vrlo važnu utakmicu u sklopu petog kola Lige prvaka. Tim povodom, a uoči utakmice, talijanska Gazzetta dello Sport objavila je intervju s najboljim igračem Dinama, španjolskim reprezentativcem, Danijem Olmom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijane su zanimale okolnosti pod kojim je Dani Olmo došao u Zagreb.

“Sa 16 godina, nakon šest godina u Masiji, bilo je vrijeme za promjenu. Sa svojim ocem sam odvagnuo razne ponude i izabrao Dinamo. Oni su htjeli uložiti u mene i ja sam odlučio uložiti u njih. Nije to bio lak izbor i trebalo mi je dugo da donesem tu odluku. Bilo mi je teško jer je jezik kompliciran, jer sam bio mlad i bila je to velika promjena. Sad se vide plodovi mog rada i rada ovog kluba sa mnom”, kazao je veznjak Dinama i ”Furije” za Gazzettu dello Sport, nakon čega je dodao:

“Plan je bio jasan od samog početka. Trebao sam trenirati u Dinamu i kasnije otići u veći klub. Još se uvijek to nije dogodilo, ali zaigrao sam za reprezentaciju i u Ligi prvaka, što je sjajan uspjeh.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednjih dana govori se kako će Olmo napustiti Dinamo već u zimskom prijelaznom roku, dakle, u siječnju mjesecu? No, i ljetos se dosta spekuliralo o odlasku Dani Olma, postoji i varijanta prema kojoj bi Španjolac ostao u Dinamu sve do kraja Europskog prvenstva. Naime, Olmo se nada da će ga španjolski izbornik i dalje zvati u reprezentaciju i da će zaigrati na Euru, a onda bi mu cijena dodatno porasla.

“Dinamo je klub koji prodaje dosta igrača. Još uvijek nije stigla prava ponuda za mene, ali to nije problem. Naporno treniram i uživam u tome. Prošle godine Dinamo je za mene tražio 40 milijuna eura, a to je gotovo dvostruko više nego što u godini dana prihoduju svi hrvatski klubovi zajedno. Ponude su bile tu, ali nismo ih smatrali financijski adekvatnima”,  poručio je Španjolac.

Olmo kaže kako nikad nije igrao na San Siru…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sigurno je da će biti uzbudljivo. U prvom susretu s Atalantom odigrali smo najbolju utakmicu ove sezone. No, to nas neće zavarati, svima je jasno da će večeras biti vrlo teško. Ovo je za Atalantu posljednja prilika da ostane u igri za prolazak dalje, a nama je i remi zadovoljavajuć.  Ako odigramo s istom željom i istim žarom kao u prvom susretu, sigurno je da ćemo imati priliku za pobjedu”, smatra Olmo.

Olmo, kako smo već spomenuli, ima veliku želju zaigrati za Španjolsku na Europskom prvenstvu iduće godine, puno će toga ovisiti i o njegovim igrama u Dinamu.  Očekuje se da će Dinamo europsku priču nastaviti i u proljeće, ako ništa drugo a ono kroz Europsku ligu.

“Španjolska igra na Europskom prvenstvu i na Olimpijskim igrama u Tokiju. Zašto ne bih nastupio na oba natjecanja? Igranje s najboljim igračima je najbolje što mogu sad napraviti”, naglasio je mladi nogometaš, a onda je spomenuo od kojih igrača Dinama se u budućnosti može puno očekivati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“To su Lovro Majer i Nikola Moro. Oni imaju 21 godinu baš kao i ja. To su dva izuzetno kvalitetna igrača i pred njima je sjajna budućnost.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.