Dario Šarić: Možda je i bolje da svi ovi koji se ne vide u reprezentaciji nisu ovdje da ne bi loše utjecali na ekipnu kemiju

Foto: fah

Dario Šarić kaže kako je prvi put nakon deset godina imao pravi odmor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Pokušao sam ga iskoristiti najbolje što sam mogao, radio sam na sebi, ali sam se uspio i odmoriti. Tijelo mi je zadnjih deset dana boravka u SAD-u bilo skroz iscrpljeno, već su počele neke mini ozljede zbog previše konstantnog napora. Sada sam svjež, motiviran više nego ikad i spreman pomoći reprezentaciji da napravimo bolji rezultat nego ikad”, rekao je za Sportske novosti.

“Mislim da su svi igrači došli spremni. Pitanje je samo nekog taktičkog pristupa, ali košarka je trenerov dio, da napravi akcije. Kako ćemo mi igrati, to je naša stvar, tamo do izražaja dolaze naš rad i talent. Mi ćemo svi biti fizički spremni, imat ćemo taj početni ciklus od osam do deset dana u kojima se podižemo na višu razinu da dođemo na prvenstvo skroz spremni – nastavlja Šarić i komentira ždrijeb koji nakon Mađara donosi postepeno teže utakmice: domaćina Rumunjsku, Tanjevićevu Crnu Goru, Španjolsku i za kraj našeg krvnika s prošlog Eurobasketa, reprezentaciju Češke”, dodao je.

A onda se osvrnuo i na otkaze reprezentativaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Normalno da će nam nedostajati, radi se o Zupcu koji je u nekih desetak NBA utakmica stvarno dobro odreagirao i pokazao da može bit pravi igrač, Žižić je već u Ciboni pokazivao super igre i za Darušafaku u toj polusezoni. Znamo i za Hezonju koliko može iako je imao lošiju sezonu u NBA, a isto tako i za Bilana. Sigurno smo u nekom deficitu, ali bili smo i u Torinu u nekom deficitu, nitko nije vjerovao. Mislim da je najbitnije da se posloži prava kemija, da se izbace neke mušice jer u reprezentaciji je teško kada svih 12 imaju ego. Tako da je možda bolje da ovi koji se ne vide u reprezentaciji nisu ovdje da ne bi loše utjecali na ekipnu kemiju. Svi smo tu koji jesmo, nadam se da će svatko znat osvojit svoju poziciju i da ćemo odigrati fantastičan turnir”, zaključio je.

“S Bilanom sam trenirao skoro svaki dan u Šibeniku tijekom zadnjih mjesec dana, puno smo se družili i znam kakav je čovjek i kakav je igrač. Nisam bio upoznat s njegovom odlukom do dva dana prije otkaza. Uvijek je on meni nešto nagovještavao, ali ja sam mislio da on mene zeza. Rekao sam mu u četiri oka da to nije nikako u redu, pogotovo sad u ovom trenutku. Već sam puno govorio na tu temu i još uvijek mislim isto za Bilana”, ispričao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.