Davis Cup: Andy Murray odustao od nastupa u Beogradu i olakšao posao Srbiji

Foto: fah

Teniska reprezentacija Velike Britanije, koja brani naslov pobjednika Davis Cupa, u četvrtfinalnom dvoboju protiv Srbije bit će bez svog najboljeg igrača i aktualnog wimbledonskog pobjednika Andyja Murrayja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Britanski izbornik Leon Smith obznanio je da će na ždrijebu kao igrače za pojedinačne dvoboje nominirati Kyle Edmunda i Jamesa Warda, iako su u originalnoj nominaciji za dvoboj sa Srbijom, koji je na rasporedu od petka do nedjelje na beogradskom stadionu Tašmajdan, bili Andy Murray i Dan Evans.

“Termin ovog dvoboja predstavlja noćnu moru za sve igrače, jer nije lako ponovno mijenjati podlogu. Prošlog tjedna je još postojala nada da će Andy igrati, ali onda je osvojio Wimbledon. Pred njim su Olimpijske igre i US Open, gdje će, nadam se, ostvariti dobre rezultate. Kao momčad smo oduševljeni onime što je postigao. Nadam se da će Andy doći navijati za nas”, izjavio je britanski izbornik Leon Smith koji je ostao i bez Dana Evansa do čijeg je odustajanja došlo zbog osobnih razloga i ozljede ramena.

Uz Edmunda i Warda, Smith će na raspolaganju imati specijaliste za igru parova Jamieja Murrayja i Dominica Inglota.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik srbijanske reprezentacije Bogdan Obradović također je bez prve zvijezde Novaka Đokovića, a za dvoboj s Britancima, za koji je domaća reprezentacija izabrala zemljanu podlogu, nominirani su Dušan Lajović, Filip Krajinović, Janko Tipsarević i Nenad Zimonjić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.