Davis Cup: Hrvatska protiv Kanade u veljači u Osijeku

Foto: fah

Susret prvog kola Svjetske skupine Davis Cupa između Hrvatske i Kanade održat će se od 2. do 4. veljače 2018. u Osijeku, potvrdio je Upravni odbor Hrvatskog teniskog saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za organizaciju ovog susreta veliki je interes pokazan u nekoliko hrvatskih gradova.

To su Varaždin, koji zbog odigravanja zadnje utakmice Europskog rukometnog prvenstva nije u mogućnosti osigurati dvoranu, Zadar, koji je iskazao interes za jedan od mogućih DC susreta iduće godine te Zagreb, koji je uvijek raspoložen za susrete Davis Cupa, no priliku da ugosti najbolje hrvatske i kanadske tenisače dobio je Osijek.

Bit će to treći put da će hrvatska Davis Cup reprezentacija igrati u najvećem gradu Slavonije, nakon što je ondje prethodno ugostila Maroko i Španjolsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime zbog propozicija ITF-a HTS je vrlo ograničen u izboru gradova domaćina različitih kola u Svjetskoj skupini te ukoliko Hrvatska prođe u drugo kolo natjecanja potencijalni kandidati bili bi Varaždin, Zadar, Split i Zagreb.

“Svi još pamtimo kako je Osijek ugostio tenisače u veljači ove godine, koliko je organizacija bila dobra i kako je sjajna atmosfera stvorena. Gledatelji su bili naš veliki adut i vjerujemo da će se to ponoviti i protiv Kanade. Hvala i svima ostalima koji su iskazali interes za organizaciju, a nadamo se da će novu priliku dobiti već ove godine”, rekao je predsjednik Hrvatskog teniskog saveza Franjo Luković.

Igrat će se na zemljanoj podlozi, koja će za tu priliku biti postavljena u dvorani Gradski vrt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Formalnu potvrdu Osijeka kao domaćina još treba dati Međunarodni teniski savez (ITF), a očekuje se da će to biti učinjeno u sljedećih desetak dana. Pobjednik ovog okršaja u četvrtfinalu će u travnju igrati s boljim iz susreta Švicarska – Kazahstan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.