Davis Cup: Španjolska se vratila u Svjetsku skupinu

Foto: Twitter/US Open

Dvije godine nakon ispadanja iz Svjetske skupine, Španjolska se vratila u najjači razred Davis Cupa nakon što je u New Delhiju povela sa nedostižnih 3-0 protiv Indije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjednički treći bod donijeli su Rafael Nadal i Marc Lopez, koji su u igri parova svladali Leandera Paesa i Saketha Mynenija sa 4-6, 7-6 (2), 6-4, 6-4.

Španjolska ima pet naslova pobjednika Davis Cupa (2000, 2004, 2008, 2009, 2011), a još je u četiri navrata igrala u finalu, posljednji puta 2012. kada je izgubila od Češke.

Tenisači Japana također su osigurali igranje u Svjetskoj skupini nakon što su u Osaki pobijedili Ukrajinu sa 5-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I tenisači Australije su osigurali su ostanak u Svjetskoj skupini, jer su u Sydneyu poveli protiv Slovačke sa nedostižnih 3-0. Treći bod Australcima su osigurali Sam Groth i John Peers koji su u igri parova svladali Andreja Martina i Igora Zelenaya sa 6-4, 6-2, 6-7 (3), 7-6 (2). U petak su prva dva boda domaćinima donijeli Nick Kyrgios i Bernard Tomić.

Belgija će također sljedeće godine igrati u Svjetskoj skupini Davis Cupa, jer u Ostendeu vodi sa 3-0 protiv Brazila. Nakon pobjeda
Davida Goffina i Steve Darcica u singlu, u igri parova iznenađujuće su slavili Ruben Bemelmans i Joris De Loore. Oni su nakon tri i pol sata svladali favorizirani brazilski par Marcelo Melo/ Bruno Soares sa 3-6, 7-6 (5), 4-6, 6-4, 6-4.

Kanada je i bez svog najboljeg igrača Miloša Raonića osigurala igranje u Svjetskoj skupini po šestu godinu zaredom, jer u Halifaxu protiv Čilea vodi sa 3-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Moskvi u susretu Rusije i Kazakhstana rezultat je 1-1 i odluka će pasti u nedjelju, kao i u dvobojima Njemačka – Poljska (2-1), te Uzbekistan – Švicarska (2–2).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.