Davor Šuker: Korupcija nije rana hrvatskog nogometa

Davor Šuker gostovao je u ponedjeljak navečer na Z1 televiziji, a pričao je između ostalog o svom odnosu sa Zdravkom Mamićem, Željkom Širićem, Zvonimirom Bobanom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Postavio sam Zdravka za prvog dopredsjednika HNS-a zato što čovjek toliko puno radi, radi savjesno i skrbi o hrvatskom nogometu – rekao je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza.

Kaže kako je s Bobanom u odličnim odnosima te kako mu je Zvone neki dan bio u posjetu. Još bolji je sa Širićem koji je nepravomoćno osuđen na četiri godine zatvora u slučaju ‘pošteno suđenje’.

– Pričekajmo pravomoćnu odluku suda. Zar bih se trebao odreći Željka Širića kao prijatelja? Zar da dođem u Osijek i ne popijem kavu s njim? E, neću. Da li neće raditi u hrvatskom nogometu više? Pa neće i to je normalno. Tko bi bio lud da ga se nakon ove četiri godine ponovno izabere u Županijski nogometni savez, da ide na sudačke liste… Ali nemojmo osuđivati ljude već pri prvom hapšenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je rečenicu dvije i o korupciji.

– Ima je u svim državama svijeta i bit će je, ona nije samo naša rana. Moramo educirati suce i radimo na tome, vraćamo vjeru u suce. Zašto bi osobno Davor Šuker išao namještati jednu utakmicu? Da za dvije godine izgubi obraz i ode s ovoga lijepog radnog mjesta.

Čudi ga Ministarstvo obrazovanja, znanosti i sporta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Dođu nam resorna ministarstva i kažu ‘mi bi napravili nešto u Sao Paulu’. Oni smatraju da je Sao Paulo naš Cvjetni trg i da im iznajmimo tamo četiri štanda pa da dijele letke. Fifa to ne dozvoljava, pet kilometara do stadiona ne možeš prići. Ovim putem zovem premijera Milanovića i predsjednika Josipovića da dođu na SP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.