Davor Šuker i uspomene uoči finala Lige prvaka: ‘Sjećam se svega, atmosfere, kao da je bilo jučer’

Foto: Snimka zaslona

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker javio se španjolskoj Marci, koja je inače bliska Realu, za koji je svojedobno igrao i ”Šukerman” u svojim najboljim danima. Šuker je, naravno, komentirao predstojeće finale Lige prvaka između Reala i Juventusa koje će se odigrati 3. lipnja u Cardiffu, s obzirom kako se radi o dvije momčadi podjednake snage očekuje se neizvjesnost te spektakl kakav samo Liga prvaka može ponuditi. Hrvatska ima razloga za zadovoljstvo, čak četiri Hrvata će na ovaj ili onaj način biti dio spektakla. Luka Modrić, Mateo Kovačić s jedne te Mario Mandžukić i, nažalost, ozlijeđeni Marko Pjaca s druge strane. Luka i Mario u fenomenalnoj su formi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako je netko od hrvatskih nogometaša kompetentan komentirati dvoboj Juventusa i Reala u finalu onda je to svakako aktualni čelnik HNS-a, koji je igrao i prvo te do sada jedino finale Lige prvaka između spomenuta dva kluba, bilo je to 1998. godine, Real je pobijedio velikog rivala pogotkom crnogorskog nogometaša Predraga Mijatovića. Davor Šuker ušao je u igru umjesto ”Peđe.”

“Sjećam se kao da je bilo jučer. Sjećam se stadiona, dolaska u hotel, baš svega. Nisam loše spavao prije finala, nisam bio nervozan. Znao sam da možemo svakoga pobijediti i svakome zabiti. Rekao sam Peđi da ćemo pobijediti 1:0.”, prisjetio se legendarni centarfor Vatrenih atmosfere u Amsterdamu te davne 1998.  Kad smo kod 1998. Hrvati je pamte i po bronci sa SP-a u Francuskoj te Šukera kao najboljeg strijelca Mundijala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Otada se nogomet promijenio, igrači su se promijenili, ponašaju se drugačije, danas izgledaju drugačije s tetovažama i kopačkama. Mi smo bili bolji tehničari”, poručio je Šuker koji tvrdi kako je za njega Real favorit protiv Juventusa, iako dodaje da su u finalu uvijek šanse 50:50.

“Konačnu prognozu dat ću kad dođem u Cardiff, ali vjerujem da će Real slaviti. Juventus ima igrače gladne trofeja i to u finalu može biti jako važno, no, Real je najbolja momčad na svijetu i u svojim redovima ima dvojicu Hrvata.”

Foto: Snimka zaslona
Foto: Snimka zaslona

Podsjetimo, te davne 1998. za Juventus je igrao današnji trener Reala Zinedine Zidane. Život doista ponekad piše romane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.