Definitivni razlaz: Messi poručio Barceloni da više nije njen igrač…

Foto: fah

Sve je izglednije da su se definitivno razišli Barcelona i Lionel Messi. Sportska ikona Nou Campa razilazi se sa svojim domom, jer Katalonija je, uz Argentinu, doista dom Lionela Messija, ili je to barem donedavno bio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlučan je Messi u namjeri da napusti Barcelonu, danas je, kako smo već pisali, odbio doći na preglede prije početka priprema za novu sezonu. Svi igrači Barcelone pojavili su se u 10:15, ali Messija nije bilo. Mnogima je odmah postalo jasno što se događa…

Naime, nakon takvog poteza Argentinac je priopćio klubu kako nije došao na testiranje jer se više ne smatra igračem Barcelone, iako u klubu navodno čine sve kako bi ga zadržali. Odnosi najboljeg igrača svijeta i predsjednika Barce Josepa Marie Bartomeua definitivno su i nepovratno narušeni.

Argentinac odbija početi pripreme s Barcelonom, a sve bi moglo dobiti epilog i na sudu jer obje strane smatraju kako imaju jake argumente. Messi je uvjeren da ima pravo na jednostrani prekid ugovora, dok Barcelona tvrdi kako je ipak zakasnio na korištenje te opcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, 10. lipnja istekla je klauzula koju Lionel Messi može iskoristiti nakon svake sezone prema kojoj može bez odštete napustiti klub. Ipak, Messi tvrdi kako je zbog pandemije koronavirusa i produženja sezone produžen i krajnji rok za aktivaciju klauzule. Ako Messiju neće biti odobren slobodan transfer Barcelona će pokušati dobiti 700 milijuna eura, koliko je otkupna klauzula iz posljednjeg ugovora. Naravno, to nitko neće i ne može platiti za jednog nogometaša, vrlo je izgledno kako će se pokušati pronaći neki dogovor između Messija, Barcelone i Manchester Cityja, koji je, kako sada stvari stoje, ozbiljan u nakani da dovede Argentinca na Otok.

Ne pojavi li se ni sutra na treningu zakazanom od 17 sati, bit će jasno kako je Lionel Messi definitivno završio svoju dvadeset godina dugu eru u Barceloni te će klub biti prisiljen pronaći način na koji će, ako ništa drugo, barem pokušati unovčiti njegov odlazak. Bio bi težak udarac za Barcelonu kada bi najbolji igrač besplatno otišao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.