“Definitivno nismo pali s Marsa”: Što znamo o igračima koji su pokazali da mogu Hrvatsku sjajno predstavljati na Davis Cupu?

Foto: fah

Šibenčanin Franko Škugor prvog je dana priredio senzaciju na Davis Cupu nakon što je odigrao meč karijere i donio Hrvatskoj prvi bod protiv 26. igrača svijeta Pabla Carrena Buste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je Hrvatskoj već donosio važne bodove na putu do prošlogodišnjeg finala s Argentinom, Škugor je i dalje mnogima nepoznanica, a obećavao je mnogo.

Kao dijete bio je jedan od najtalentiranijih tenisača svog uzrasta na svijetu. I dok mu se smiješila velika karijera – dogodila se teška ozljeda koja ga je vratila nekoliko koraka unatrag.

Foto: fah

Tenis je počeo igrati već sa 6 godina, već s 12 bio je najbolji u Hrvatskoj, a sa 14 najbolji u Europi. Sve je vodilo savršenoj karijeri – bio je juniorski prvak države, pa seniorski, a onda je 2010. uhvatio i 145. mjesto na ATP listi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, sve je otišlo u krivom smjeru u trećem kolu kvalifikacija na Roland Garrosu – pukao mu je kralježak i zbog te jako teške ozljede pauzirao je skoro dvije godine.

Srećom da ga je liječio glavni liječnik nogometnog kluba Milan, ali vrijeme koje je izgubio više nije mogao nadoknaditi. Ipak, zaslužio je biti u reprezentaciji.

Draganja i Mektić su pokazali da nije bitno veliko ime nego – snažna volja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska Davis Cup reprezentacija bila je otpisana od svih teniskih stručnjaka, no senzacionalno je povela 2:1 u pobjedama protiv Španjolske nakon dva dana borbe u prvom kolu Davis Cupa.

“Publika fantastična, najbolja dosad što smo igrali kući, bilo bi šteta da ne odigramo još koji meč zajedno”, rekao je Draganja.

“Nevjerojatan meč, nevjerojatna publika, atmosfera i partner”, dodao je Mektić, kojem je ovo jedna od najvećih pobjeda u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I doista, publika je pokazala kako su važni samo oni koji su tu i daju sebe za Hrvatsku.

A ni njima nije sve u životu teklo sjajno. Marin Draganja u ljeto 2015. godine suočio se s teškom ozljedom i pauzom od 6 mjeseci. Imao je problema s kukovima, te je zbog toga otkazao sve turnire koje je trebao igrati na američkoj turneji, pa i US Open.

Splićanin Draganja rođen je 13. svibnja 1991.  i teniski je profesionalac od 2009. godine.

Draganja je dijete splitskih Firula, rodio se i živi “preko puta” terena na kojima su stasali Franulović, Pilić, Ivanišević, samo desetak metara dalje stanuju i Ančići.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov je tata Zoran igrao tenis, mlađi brat Tomislav ide istim putem, a i mama Nada uzme reket u ruke. Tako je i Marin počeo igrati, još kao trogodišnjak trčao je terenima, bio fasciniran reketom i lopticom, treniranje tenisa bilo je očekivano.

Igrao je u paru s Marinom Čilićem na Olimpijskim igrama u Riju, bio je prvak Hrvatske pojedinačno i u paru kao junior, osvojio je juniorski Roland Garros, kao i Europsko juniorsko prvenstvo s rekordom od 16 pobjeda u 16 mečeva. Sada je 114. igrač svijeta u parovima, a najbolji plasman bio mu je 20. mjesto iz travnja 2015.

Foto: fah

Nikola Mektić rođen je na Badnjak 1988. trenutno je 319. tenisač svijeta. Najbolji plasman bio mu je 213. mjesto na ATP ljestvici iz 2013. godine, a u parovima. Prva pobjeda na ATP-u bila mu je u travnju 2015. kada je nadigrao Uzbekistanca Denisa Istomina u Bukureštu koji je tada bio 65. igrač svijeta.

U biografiji mu uglavnom možete pronaći niz titula na Futuresima, a ima i jedan finale Challegenra u Kini iz 2014. godine.

Zanimljivo je, osim tenisa, obožava i nogomet, a ako što ne voli to je rano buđenje.

Ante Pavić prvi dan nije uspio, ali to ne znači ništa…

Nakon velike pobjede Franka Škugora nad Pablom Carrenom Bustom u drugom pojedinačnom dvoboju 27-godišnji debitant Ante Pavić suprotstavio se 16. tenisaču svijeta Robertu Bautisti Agutu, ali nije uspio odnijeti pobjedu.

Foto: fah

Ante Pavić je 27-godišnjak koji je trenutno 486. na ATP listi, a vrhunac njegove karijere bio je prolazak u drugo kolo Wimbledona 2014., kada je kao kvalifikant izgubio od Feliciana Lopeza.

I doista, nisu pali s Marsa…

“Definitivno nismo pali s Marsa i ovo nam nije prvo iskustvo s vrhunskim igračima. Koga god izbornik bude stavio da igra, treba dati svoj maksimum i pokušati igrati na pobjedu”, rekao je Pavić prije nekoliko dana i nasmijao sve prisutne.

Posljednji dan natjecanja u dvoboju 1. kola Svjetske skupine Davis Cupa između Hrvatske i Španjolske gledajte od 15 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.