Dejan Lovren: ‘Igramo sa srcem – to je ono što imamo, znamo što znači boriti se’

Zagreb, 11.10.2020 - Utakmica Lige nacija između reprezentacija Hrvatske i Švedske. Na slici Luka Modrić i Dejan Lovren slave pobjedu. foto HINA/ Damir SENČAR/ ds

Dejan Lovren otvorio se u intervjuu za magazin FourFourTwo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prisjetio se polufinala protiv Engleske na Svjetskom prvenstvu.

“Engleska je mogla zabiti više u prvom poluvremenu, ali onda smo u pravom trenutku izjednačili na 1:1. Kada smo ušli u produžetke, osjećali smo se moćnije na terenu. Zapravo smo bili umorniji od njih, jer smo ranije igrali produžetke i pucali jedanaesterce protiv Danske i Rusije, ali ipak smo se osjećali toliko moćno na terenu i bilo je nevjerojatno vidjeti koliko trčimo”, kaže.

“Svi su nam stalno govorili: “Ova generacija ima puno više kvalitete od vaših prethodnika iz 1998. godine koji su bili treći na svijetu, zašto sada ne možete uspjeti?” Nakon 20 godina u Rusiji smo to konačno napravili, osjećali smo se točno ovako: “Wow, uspjeli smo.” U finalu to nismo ponovili, ali taj nastup bio je vrhunac moje karijere. Nema puno igrača koji su imali dovoljno sreće za to, čak ni puno onih vrhunskih”, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim se osvrnuo na predstojeće Europsko prvenstvo.

“Imamo taj osjećaj – ali definitivno će nam nedostajati igrači poput Marija Mandžukića i Ivana Rakitića. Još uvijek imamo izuzetno nadarenu momčad s puno energije, ali naši talenti se moraju dokazati, posebno na ovakvim, velikim turnirima. Na nama starijima je da ih pogurnemo još malo, a ako uspijemo, onda možemo stvoriti dobru kombinaciju mladosti i iskustva”, rekao je.

“Igramo sa srcem – to je ono što imamo. Znamo što znači boriti se. Kad smo zajedno, potpuno smo usredotočeni na teren. Vjerujte mi, stvarno je teško igrati protiv nas. Kad smo 100 posto unutra, jedan ključni trenutak može biti presudan. Ako imate dovoljno sreće i hrabrosti da ga iskoristite, tada je sve moguće”, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.