Der Spiegel razotkriva nogometni skandal: Ovako su PSG I Manchester City izbjegavali kazne, upleten i Infantino?

fifa
Foto: fah

Der Spiegel je objavio nove dokumente koji pokazuju kako su Manchester City i PSG svojedobno uspjeli izbjeći kaznu za nepoštivanje financijskog fair playa, i to uz pomoć predsjednika Fife Giannija Infantina i Michela Platinija, koji su obojica tada bili u UEFA-i.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Financijski fair play uveden je 2010. sve kako bi se spriječili bogati klubovi da troše bez granica. Čudno je da Manchester City i PSG izbjegavaju kazne jer kupuju igrače po velikim ciframa. Navodno su uz pomoć Infantina dobivali informacije, a zatim sklapali nagodbe s UEFA-om, kako ne bi dobili sankcije. Tu su i ‘sponzorski ugovori’ pod krinkom kojih su se štitili i dovodili račune u granice normalnog.

Zanimljivo je da se spominje čak i bivši predsjednik Francuske NIcolas Sarkozy, a koji je ponudio katarskom Emiru Taminu Al-Thaiju da kupi PSG i lansira sportski kanal, a on će zauzvrat reći Platiniju da Katar treba dobiti SP 2022. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.