HNS jasan – derbi Dinama i Hajduka sudit će Hrvat: Evo što kažu u klubovima

Foto: sabor.hr

Ante Kulušić, predsjednik Komisije za suce HNS-a, smatra kako ne dolazi u obzir da stranci sude u finalu Hrvatskog kupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“To nije sigurno opcija, mi imamo kvalitetne suce u Hrvatskoj. Kod nas se traže afere tamo gdje ih nema. Nije mi jasno koliko Europa potroši prostora na tekstove o suđenju na utakmicama Manchester City – Liverpool ili Barcelona – Roma. Nažalost, sve što radimo, činimo protiv svojeg interesa”, rekao je Kulušić za Sportske novosti.

Dinamo protiv stranih sudaca

“Iako je upravo GNK Dinamo taj koji ima najviše prava tražiti izuzeće domaćih sudaca u finalu Kupa s obzirom na najveći broj grešaka na naš račun, pogotovo u sudarima s Hajdukom i Rijekom, protiv smo te opcije. Imamo puno povjerenje u sudačku Komisiju i uvjereni smo da će pobjednika Kupa odlučiti kvaliteta momčadi, koja je nedvojbeno na našoj strani. To je, uostalom, vidljivo iz ljestvice na kojoj imamo osam bodova prednosti pred Hajdukom, unatoč silnim greškama na našu štetu što su potvrdile analize sudačke Komisije”, stav je Dinamove Uprave koji je javnosti prenio glasnogovornik Alen Lesički.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk za stranca

Predsjednik Hajduka Ivan Kos medijima je proslijedio odgovore na dva pitanja vezana uz suđenje na hrvatskim travnjacima.

“Mislim da bismo svi mirnije spavali, jer bi se zbog nerada komisija, institucija i nepovjerenja koje se stvorilo u hrvatskom nogometu možda i otklonilo to isto nepovjerenje. U Hrvatskoj postoje suci koji mogu to odraditi, no, nažalost, zbog mulja koji se stvorio oko njih, što objektivno, što subjektivno, imaju breme da im se ne oprašta ni slučajna pogreška. Smatram da se prvo sustav mora počistiti. Danas bi najbolje rješenje radi svih bilo da to bude strani sudac”, rekao je Kos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.