Derbi Dinama i Osijeka: Slavonci na Maksimir dolaze u ne baš najboljoj atmosferi, koliko mogu protiv prvaka?

Foto: fah

Nogometaši Osijeka u ne baš idiličnoj atmosferi odlaze u Maksimir na noge vodećem Dinamu. Poslije prva dva kola Osijek, koji ima velike ambicije i ove sezone, osvojio je tek jedan bod, izgubili su u derbiju od Hajduka, a protiv Slaven Belupa su remizirali. Naravno, nije Osijek mogao tako lako zaboraviti činjenicu da im je otišao najbolji napadač, Mirko Marić, koji je zabio prošle sezone dvadeset golova u prvenstvu. Dakle, najgori mogući trenutak za Osijek kad je u pitanju novi derbi i ovog puta najjači mogući protivnik u HNL-u, protivnik dodatno osokoljen prolazom u 3. pretkolo Lige prvaka nakon drame u Rumunjskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Nikada nije lako ići u goste Dinamu kojem čestitam na prolazu u treće pretkolo Lige prvaka, u srijedu smo svi navijali za Dinamo i Lokomotivu. Vidjeli smo dobar Dinamo iako nije briljirao, međutim i s igračem manje su bili ravnopravni Cluju i zasluženo su prošli dalje. Ne znamo u kojem će nas sastavu dočekati. U bodovnom smo zaostatku, jako loše smo odigrali prva dva kola, moramo se podizati u formi i biti bolji iz dana u dan. Čini mi se da smo dobro odradili ovaj tjedan i nadamo se da ćemo biti dovoljno dobri da donesemo nešto iz Maksimira, pritom mislim na bodove, ali i bod iz Maksimira bi nas sigurno zadovoljio ”, rekao je trener Osijeka Ivica Kulešević u najavi derbi susreta protiv Dinama na Maksimiru.

Ne samo što je Osijek u bodovnom zaostatku, čak je to u ovom trenutku i manji problem, činjenica je da Osijek ne izgleda dobro, ne stvara šanse, kao što je stvarao u finišu prošle sezone, kada su gubili utakmice, primjerice od Rijeke u Kupu ili od Lokomotive u borbi za 2. mjesto, ali su tada igrali, iz te su igre stvorili veliki broj prilika. Danas čak ni toga nema, vrijeme ide. već je 3. kolo na rasporedu, Osijek ima jedan osvojen bod.

Ipak, tome unatoč Kulešević je uvjeren da će se raspoloženje, nemotiviranost, bezidejnost koja trenutno vlada u momčadi, uskoro promijeniti. Inače će zaostatak biti sve veći, a onda i prva polovica lige sve dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Nije lako biti trener Osijeka u ovom trenutku, s jednim bodom iz prve dvije domaće utakmice i još ideš na gostovanje u Maksimir, međutim ja sam uvijek optimist i da ću taj svoj optimizam uspjeti prenijeti na momčad i da ćemo biti zadovoljniji nego što je to danas”, poručio je Kulešević uoči dvoboja protiv Dinama, koji se igra u nedjelju od 20:05 na praznom Maksimiru.

Uvijek su utakmice Dinama i Osijeka bile tvrde, ne tako rijetko neizvjesne, Osijek je Dinamo pobjeđivao na svom terenu, Modri bi uzvratili na Maksimiru, a u dva navrata je čak bilo 0:0… No ako se vratimo dalje u prošlost, Osijek i Dinamo uvijek su vodili žestoku borbu za bodove. U vremenu komunističke Jugoslavije slavonska publika, bila je i Dinamova publika, bili su to i Dinamovi navijači i navijači Osijeka. Stariji navijači Osijeka i Dinama, koji pamte 1982. godinu, mogu to i potvrditi, te sezone, kada je Dinamo nakon 24 godine lovio naslov prvaka, u Osijeku je Modre bodrilo nekoliko desetaka tisuća ljudi. A bili su to i navijači Osijeka.

No vratimo se u 2020., trener Kulešević je ipak optimističan te čak tvrdi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Ako se netko može ravnopravno suprotstaviti Dinamu, onda smo to sigurno mi. Prošle sezone smo odigrali dvije-tri dobre utakmice i na Maksimiru i ovdje u Osijeku, nadam se da ćemo biti na tom tragu uz puno rada, truda, trke, taktičke discipline i s tim sigurno možemo ravnopravno parirati Dinamu.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.