Željni ste ljetnog osvježenja? Isprobajte ovaj super recept za odličan domaći sladoled od kokosa i bijele čokolade!
Recept donosi Slatki svijet.
Sastojci
200 ml kokosovog mlijeka
300 g grčkog jogurta
200 g mascarpone sira
80 g šećera
300 ml slatkog vrhnja
100 g bijele čokolade
6-7 žlica kokosovog brašna
Priprema
Slatko vrhnje izmiksajte u čvrsti šlag.
Čokoladu otopite na pari.
Kokosovo mlijeko, jogurt, mascarpone sir i šećer dobro izmiksajte tako da se šećer. Dobivenu smjesu pomalo dodajte šlagu pa sve pažljivo sjedinite. U pripremljenu smjesa dodajte otopljenu bijelu čokoladu i kokosovo brašno. Ponovno sve pažljivo sjedinite i premjestite u plastičnu posudu.
Posudu spremite u zamrzivač, a sladoled povremeno promiješajte da ne nastanu kristalići leda.
Zamrznuti sladoled poslužite po želji – uz sezonsko voće, bademe, kokos ili nešto što je vam drago. Dobar tek!
*Ovaj recept pripremila je suradnica Slatkog svijeta Katarina Paoletić koju možete pratiti na Instagramu i Facebooku pod nazivom Nešto slatko by Katarina.
Tekst se nastavlja ispod oglasa