Derbi: Mourinhova lekcija Guardioli, očito nije sve u novcu

Foto: fah

U derbiju kola engleskog prvenstva Tottenham Jose Mourinha svladao je zvijezda prepunu momčad Manchester Cityja Pepa Guardiole. Bilo je 2:0 za Tottenham, a Guardioli nisu pomogla ni sva skupa pojačanja, ni svi novci koji su im na raspolaganju, a koje namjeravaju trošiti bez obzira na korona krizu u skoroj budućnosti i dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Mourinho je, dakle, ponovno nadmudrio Guardiolu, kome gazde Cityja kupuju sve što poželi, pa čak i kad poželi, a govori se i o Lionelu Messiju koji bi na ljeto iduće godine mogao iz Barcelone doći na Otok, kod katalonskog trenera.

Nakon pet minuta utakmice bilo je 1:0 za domaću momčad, Ndombele je sjajno uposlio Son Heung-Mina, koji je svladao Edersona za slavlje londonskog kluba. S obje strane sijevale su iskre, utakmica je bila sadržajna, a onda je City odlučio igrati na način na koji ga je ”naučio” Guardiola, krenuli su ”cariniti” loptu, to je nekoć u Barceloni ”palio”, s onakvim profilom igrača, na Otoku malo manje.

City je imao loptu daleko više u svom posjedu, međutim, nije uspio probiti obranu Spursa, i kada su uspjeli u tome u 27. minuti VAR ih je rastužio. Laporte je postigao gol, no prethodno je je dokazano kako je Gabriel Jesus loptu primio rukom. Tottenham je nešto ranije imao sličnu situaciju, Kane je zabio gol, no bio je u zaleđu te je pogodak opravdano poništen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku utakmice ponovno već viđena slika, gosti napadaju, imaju posjed, momčad Jose Mourinha čeka priliku iz kontre te zabija gol. Dogodilo se to u 68. minuti.

Mahrezu Reguilon je ”ukrao” loptu, krenula je kontra Spursa, na kraju je Giovani Lo Celso pogodio za 2:0 i to je uglavnom bio kraj nadanja Manchester Cityja, iako su pokušavali postići počasni gol, no nisu uspjeli.

Tako je Guardiola još jednom morao Mourinhu čestitati na pobjedi. Tottenham je trenutno vodeći u Premier ligi sa 20 bodova nakon devet kola. U sljedećem kolu Tottenham ide u goste Chelseaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.