Derbi Osijeka i Rijeke nakon europskih izazova

Zagreb, 01.08.2021 - Utakmica 3. kola Prve HNL Dinamo - Rijeka. foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIÆ/ ik

U Gradskom vrtu od 21 sat očekuje nas derbi petog kola HNL-a između Osijeka i Rijeke.
Osijek na domaćem terenu nakon ispadanja od CSKA iz Sofije u 3. pretkolu Konferencijske lige dočekuje Rijeku koja je bila uspješnija u europskim izazovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Igramo protiv dobre momčadi, koja je dobro ušla u sezonu. Bili su uspješni u Europi, na tome im čestitamo, ali naravno da očekujemo još jednu dobru utakmicu pred našim navijačima i da se nadamo pobjedi. Ova utakmica protiv CSKA je osim rezultata donijela dobrih stvari, vidjeli smo borben, angažiran i discipliniran Osijek koji suparniku malo toga dozvoljava i to očekujem u nedjelju protiv Rijeke, rekao je Nenad Bjelica.

Strateg Osijeka u pripremi utakmica imat će ponešto poteškoća zbog posljedica velike potrošnje igrača i nekih ozljeda koje remete pripremu.

– Hiroš, Bohar i Jurčević imaju problema, vidjet ćemo kako će proći i regeneracija jer je iza nas teška utakmica u kojoj smo 95 minuta napadali i bili agresivni. Dogodila se određena potrošnja ali vjerujem da se do nedjelje svi mogu kvalitetno oporaviti i biti na raspolaganju. Teren je mjerilo svega. Nekada mislite da ste zbog nečega u prednosti, ali travnjak pokazuje tko je u boljoj formi, a ja se nadam da će to biti Osijek, rekao je Bjelica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gostujući trener Goran Tomić istaknuo je kako je pred njegovom ekipom još jedna u nizu jako teških utakmica.

– Osijek je izrazito neugodan, odlično su krenuli u prvenstvo, čeka nas težak posao. Mi smo spremni, ekipa se regenerirala i vjerujem da smo spremni za pozitivan rezultat, rekao je Tomić.

– Ključ pozitivnog rezultata? Na svim principima na kojima inzistiramo kao prije, jedna energija, timska igra, da svatko radi što je potrebno da ostvarimo dobar rezultat, Ali i uz dosta sreće koja je potrebna u ovim utakmicama. Ne obaziremo se na umor, to je takav ritam. Neće biti Labrovića i Drmića, malo je načet i Čerin od prošle utakmice, rekao je Tomić, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.