Deseci tisuća navijača dočekali nogometaše u Madridu

epa11480506 Players of Spain celebrate the UEFA EURO 2024 victory along the streets of Madrid, Spain, 15 July 2024. Spain defeated England by 2-1 in the final of the 2024 European Championship in Germany on 14 July 2024. EPA/Rodrigo Jimenez

Deseci tisuća euforičnih Španjolaca, navijača nogometne reprezentacije, izašli su u ponedjeljak na ulice Madrida pozdraviti nogometaše “Furije” koji su dan prije u Berlinu osvojili naslov prvaka Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolska nogometna reprezentacija, koja je u finalu pobijedila Englesku s 2-1, sletjela je u Madrid oko 15.30 sati. Igrače je zatim u svojoj palači primio kralj Felipe VI. Nogometaše koji su Španjolskoj donijeli četvrti naslov najboljih na kontinentu primio je i premijer Pedro Sanchez.

– Šampioni, šampioni!, odjekivalo je ulicama kojima je prolazio autobus bez krova s vidno razdraganim igračima. Kapetan Alvaro Morata držao je pehar dok je masa klicala i mahala crveno-žutim zastavama Španjolske.

Crveno-modri autobus s natpisom “Campeones de Europa” i “Ovo je samo početak” polako je prolazio središtem praćen brojnim policijskim vozilima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrači su zatim stigli na Plaza de Cibeles, gdje su ljudi pljesakali i vrištali, a fontana je u 22 sati zasjala u bojama španjolske zastave.

Igrači su došli na proslavu obučeni u bijele majice sa simboličnim crvenim brojem 4, podsjetnikom na rekordna četiri pehara iz 1964., 2008., 2012. i 2024.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.