Dinamo bez europskog proljeća: Prijelomni trenutak na Maksimiru…

Foto: fah

Hrvatski prvak Dinamo je poražen u posljednjem, šestom, kolu Lige prvaka na Maksimiru protiv Manchester Cityja sa 4:1. Bez obzira na tako visoku prednost gostiju utakmicu je prelomio izjednačujući pogodak za City koji je postigao junak susreta – Gabriel Jesus u 24. minuti. Naime, Dinamo je poveo sjajnim pogotkom iz voleja Danija Olma u desetoj minuti, no, u 24. minuti izjednačio je, kako smo spomenuli, Jesus i to u trenutku kada su na travi ležala dva igrača Dinama.  Mnogi su mišljenja kako je izjednačujući pogodak postignut nakon nesportskog poteza gostujućih igrača, koji se uopće nisu obazirali na igrače Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon utakmice Jesus se ipak ispričao Dinamovcima, što je zapravo sada potpuno nebitno, Dinamo je ostao bez svega, bez europskog proljeća…

”Nisam vidio igrače kako leže na tlu jer sam im bio okrenut leđima pa nisam niti mogao vidjeti. Želim im se ispričati zbog toga što nisam vidio” rekao je Jesus nakon utakmice, a piše MEN.

Međutim, bila je to prijelomna točka dvoboja, uz, dakako, nesumnjivu kvalitetu koju imaju igrači engleskog prvaka, koja je izazvala i neke ne baš sportske scene na terenu. Naime, Ademi je zaradio žuti karton s obzirom kako je želio ”riješiti neke stvari”, koje su u ipak u nadležnosti suca.  I Gojak je nešto kasnije, vjerojatno zbog nervoze nakon primljenog pogotka postignutog na pomalo ”čudan” način, pogurao malo previsoko i prejako onaj lakat. Zapravo, sve je krenulo po zlu, baš nakon tog pogotka, iako su Modri odigrali vrlo dobrih prvih 45 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zato engleski mediji hvale Jesusa,” kako reče BBC Sport, čudesni Jesus donio je pobjedu Cityu nakon rezultatskog minusa. Tabloid Sun u naslovu je istaknuo “briljantni hat trick Jesusa oporavio City nakon poraza u derbiju”. Da, dug je naslov, ali kratko je objašnjenje.
Vezane vijesti

– Guardiola je pred utakmicu jasno poručio kako će pobjeda u Zagrebu biti lijek za njegove igrače nakon poraza u gradskom derbiju prošlog vikenda. Lijek su pronašli uvjerljivo, preko svoje devetke.

‘Ušli su u utakmicu sa teretom od dvije pobjede u zadnjih sedam utakmica i pobjedom u Zagrebu vratili su igrači Citya samopouzdanje za nedjeljni derbi sa Arsenalom. Nije bilo jednostavno na početku kada je Olmo, kojeg su gledali veliki europski klubovi, zabio sjajan volej. Ali, sve je riješio Jesus koji definitivno ne pati od “bolesti putovanja”, jer njegovih 15 posljednjih zgoditaka stiglo je na gostovanjima – rečeno je u Sunu uz dodatak kako je treći pogodak Jesusa bio 500. u 1999 utakmica Guardiole na klupi Cityja”’, pišu Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.