Dinamo dobio sudski spor: Četvorica BBB-a moraju klubu platiti 100 000 kuna zbog bakljade

Foto: fah

Nogometaši Dinama, kako smo već pisali, utakmicu Europske lige protiv Spartaka iz Trnave odigrat će na Maksimiru pred praznim sjeverom. Naime, UEFA je zatvorila Dinamov sjever, naravno, klub će morati platiti i novčanu kaznu. No, kao”utjeha” Dinamu stigla je vijest da su na sudu dobili parnicu u kojoj su tužili četvoricu svojih navijača, inače pripadnika BBB-a.

Podsjetimo, Županijski sud u Zagrebu pravomoćno je presudio da četiri navijača Dinama moraju platiti odštetu klubu. Radi se o utakmici između Dinama i Šerifa iz 2012. godine, Zagrepčani su platili kaznu UEFA-i zbog bacanja baklji, no, tužili su četiri navijača zbog istog razloga i sada dobili sud budući da četvorica navijača moraju Dinamu platiti odštetu u iznosu od 100 000 kuna.

Te 2012. godine Dinamo je protiv Šerifa igrao u trećem pretkolu Lige prvaka te na Maksimiru slavio čak s 4:0, za Modre su strijelci bili Vida, Beqira, Čop i Ibanez. Nakon rezultata 2:0 prve su baklje počele padati s tribina. Sudac iz Cipra Leontios Trattou u nekoliko je navrata prekidao utakmicu, da bi nakon susreta priznao kako bi utakmicu definitivno prekinuo da je samo još jedna baklja pala na teren. Srećom, nije.

Dinamo je od UEFA-e dobio ”čestitku” u iznosu od 30 000 eura.

Izvor: narod.hr