Dinamo-Hajduk: Torcida na zapadu i derbi od kojeg mnogi ne očekuju puno…

Foto: fah

Kako smo već pisali večeras se na Maksimiru od 21:05 igra još uvijek najveći derbi hrvatskog nogometa, susret Dinama i Hajduka. U neka sad već davna vremena derbi bi odlučivao o naslovu prvaka, no, s obzirom na činjenicu da je Dinamo odavno osigurao novu titulu te da je Hajduk katastrofalnim igrama u posljednje vrijeme zapravo ispao iz igre za drugo mjesto, koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka, bit će to derbi od kojeg malo tko što očekuje, derbi bez stvarnog učinka na poredak na ljestvici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, oba kluba u nastavku sezone, a koja je bila mjesecima u prekidu zbog pandemije koronavirusa, za razliku od primjerice Lokomotive i Osijeka koji igraju sjajno, igraju loše te sukladno svojoj igri postižu takve rezultate. U prošlom kolu Hajduk je poražen u derbiju odluke na Poljudu od Osijeka, dok je Dinamo izgubio na Rujevici od Rijeke.

Dinamo je dobio i novog trenera, Zorana Mamića, ekspresno je otišao Igor Jovićević a na klupu je zasjeo trener s kojim BBB-i u najboljem slučaju nisu oduševljeni. No, trener Hajduka Igor Tudor nikad nije pobijedio Mamića, tradicija je to koja služi kao upozorenje,, ali i da se ruši. U svakom slučaju, bez obzira na trenutak u kojem se igra, a on nije baš najbolji, derbi zaslužuje pozornost. Hajduk će se u svakom slučaju rasterećen rezultatskog imperativa pokušati ”oprati” pred navijačima za još jednu promašenu sezonu.

S obzirom na okolnosti, a koje smo već spomenuli, nema govora da će Maksimir biti pun kao nekoć, kad je pedeset tisuća navijača znalo prirediti spektakl o kojem se onda danima, tjednima govorilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Torcida seli na zapad dolje, jer je zbog potresa potrebno ponovno ispitati statiku južne tribine. Navijača splitskog kluba bit će samo 300 zbog svih ograničenja broja gledatelja uslijed koronavirusa i potresa, a na zapadnoj tribini iznad i pored sebe imat će domaće navijače, BBB-e. S obzirom na navedeno bit će to dodatni izazov  za policiju i domaćina u pokušaju da sve prođe mirno. Međutim, najava o nekim navijačkim sukobima nema, kao što nema kroz medije pretjeranih strelica kako s Poljuda tako i s Maksimira, a na koje smo navikli uoči ovako velikih derbija. Očito su rezultati Hajduka u posljednje vrijeme te činjenica da je Dinamo osigurao naslov donekle ”ubili” draž velikog derbija.

S većim se zanimanjem primjerice čeka derbi Osijeka i Lokomotive na stadionu Gradski vrt u posljednjem kolu ovosezonske Prve hrvatske nogometne lige s obzirom da bi ta utakmica mogla odlučivati o drugom mjestu, a onda i o drugom putniku u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.