Dinamo hrvatskim klubovima zaradio više od 3,4 milijuna kuna

Dinamo iz godine u godinu niže domaće i europske uspjehe za koje dobiva financijska sredstva koje čine veliki dio klupskog budžeta. Osim što, naravno, financijsku korist od svojih uspjeha imaju sami Modri isto imaju i ostali hrvatski prvoligaši. Tako će devet članova prve lige na temelju prošlogodišnjih europskih rezultata Modrih za svoje nogometne škole dobiti više od 3,4 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je prošle sezone, kroz play-off Lige prvaka, došao do skupina Europske lige i tako osigurao nešto više od 3,4 milijuna kuna hrvatskim prvoligašima. Kada se iznos podijeli na devet klubova (jer Dinamo ne dobiva ništa od tih sredstava) svaki klub će dobiti oko 380 tisuća kuna. Uvjet za dobivanje ovih sredstava je da klubovi imaju po licenciranju prihvaćen i odobren program razvoja mladih. Naime, sredstva su predviđena isključivo za nogometnu školu i razvoj mladih igrača.

Inače, Dinamo je u prošle tri godine svojim europskim rezultatima hrvatskim prvoligašima za nogometne škole zaradio čak više od 14 milijuna kuna. Najbolji hrvatski klub tako svojim rezultatima i uspjesima u europskim natjecanjima konstantno popravlja nacionalni koeficijent kako bi i drugi naši predstavnici imali bolji status na ždrijebu, ali i donosi izravnu financijsku korist jednom od najvažnijih dijelova svakog hrvatskog kluba – nogometnoj školi.

2011./2012. – 5,4 milijuna kuna (oko 490 tisuća kuna svakome od 11 klubova)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2012./2013. – 5,4 milijuna kuna (oko 610 tisuća kuna svakome od 9 klubova)

2013./2014. – 3,4 milijuna kuna (oko 380 tisuća kuna svakome od 9 klubova)

Ukupno u posljednje tri sezone – 14,2 milijuna kuna (oko 1,5 milijuna kuna svakome klubu)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.