Dinamo i Hajduk ponovno se bore, i ponovno za pojačanja?

Zagreb,24.10.2022.-Konferencija trenera AC Milan Stefana Pijolija i Ante Rebića uoči utakmice Dinamo - Milan.foto HINA/ Tomislav Pavlek/ tp

Dinamo i Hajduk ne bore se samo na zelenom travnjaku, za bodove, i dominaciju u hrvatskom nogometu, bore se i preko posrednika, pa i direktno, za pojačanja. Dinamo je pobijedio na travnjaku, Hajduk je prošle zime pobijedio tako što je Modrima ”oteo” Josipa Brekala. Tko se više usrećio, o tom potom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I ponovno kreće borba, ponovno za pojačanja, najavljuje se bitka koja bi trebala uslijediti tek za nekoliko mjeseci. Otprilike kad i ruska ljetna ofenziva u Ukrajini. Naime, kako pišu turski mediji, a oni puno toga pišu te sve treba uzeti s rezervom, Ante Rebić predstojećeg ljeta trebao bi napustiti Bešiktaš, nije se, nažalost, pretjerano naigrao.

Bivši hrvatski reprezentativac u ožujku je izbačen iz momčadi, navodno zato što unosi nemir u klub, a što je očita preporuka za dolazak u HNL. Bešiktaš više ne računa na Antu, a ni Ante ne roni suze za njima. Ugovor mu ističe tek sljedeće godine i to na ljeto, dakle, za više od godinu dana. I tu se pojavljuje nova nada za hrvatske klubove, Dinamo i Hajduk.

No prije toga recimo kako je Ante Rebić u besplatnom transferu prošlog ljeta iz Milana stigao u Bešiktaš. Nije se snašao, tako da je dospio do izlaznih vrata. Bešiktaš je ljut na Rebića jer navodno nije prihvatio smanjenje plaće, a koja, isto tako navodno, iznosi 2.5 milijuna eura po sezoni, a što mu ni Dinamo ni Hajduk sasvim sigurno ne mogu ponuditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recimo kako Hakan Kurt, novinar turskog Milliyeta, tvrdi da bi se Rebić ovog ljeta mogao vratiti u Hrvatsku. Koliko je to realno teško je reći. Realno, ako se plasira u Ligu prvaka i ako doista želi Rebića Dinamo je bliži njegovom angažmanu od Hajduka.

”Hajduk i Dinamo pokazuju interes za Rebića koji bi se tako mogao vratiti u domovinu”, piše turski novinar. Na potezu su hrvatski klubovi, iako je navodno oko bacila i Verona. Rebić je navodno zainteresiran za pregovore s Veronom pod uvjetom da spomenuti klub izbori ostanak u Serie A. Četiri kola su do kraja, a imaju dva boda više od zone koje ispadanje znači.

Rebić je ne tako davno bio ponuđen Dinamu i Hajduku, razlog zašto do realizacije nije došlo, dakako, je novac. Kao što bi mogao biti i ovaj puta. Ideali su, naravno, vječni, ali novac dulje traje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.