Livaja neće igrati protiv Varaždina? Nema ni potrebe, Hajduk je zacementiran na 3. mjestu

Split, 2. 03. 2024 - Utakmica 25. kola HNL-a Hajduk - Istra 1961. Na slice Marko Livaja. foto HINA/ Mario STRMOTIĆ/ ms

Nakon što je Hajduk, medijskoj mitomaniji i jeftinoj propagandi dijela splitskih novinara usprkos, serijom poraza ostao bez ikakvih šansi za osvajanje naslova prvaka, a ispali su i u Kupu Hrvatske,  imperativa više nema. A ako imperativa nema…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teško je reći kako ”Bili” igraju posljednjih nekoliko prvenstvenih utakmica kao revijalne utakmice, kao prijateljske susrete, no uistinu rezultatski značaj nemaju za klub s Poljuda. Radi se, kad je Hajduk u pitanju, isključivo o prestižu. Dakle, ipak nije nebitno. Čast, ugled i poštenje, najvažnije su sastavnice sporta.

No ako nije toliko bitno zašto bi igrali oni koji gotovo cijelo proljeće igraju, ili su igrali, nezaliječeni, poput Marka Livaje? Zašto bi Livaja, pa čak i Ivan Perišić, bez obzira na predstojeće Europsko prvenstvo, riskirali novu ozljedu i zašto se ne bi odmorili za novu sezonu, Perišić za Euro?

Zar Slobodna Dalmacija ponovno ne najavljuje kroz fanfare epsku novu sezonu, iako stara još nije završena, a oni najbolji, Dinamo i Rijeka, još uvijek nisu podijelili trofeje, kako u prvenstvu tako i u Kupu? Za mitomaniju uvijek ima vremena, kao i za lažna obećanja. Istina i sve ono čemu svjedočimo već 13 godina? Tim gore po istinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Privremeni trener Hajduka Jure Ivanković kazao je kako ima dogovor s Livajom te da on neće igrati jer taj dogovor podrazumijeva da igraju samo oni najspremniji. Očito je da Hajduk ima dva trenera, privremenog Juru i stalnog Marka, obojica se slažu da Marko ne treba igrati, i ”vjerojatno” Marko neće igrati. Hoće li igrati Ivan Perišić? Privremeni trener, Jure, tvrdi da će hrvatski reprezentativac imati ”veliku” minutažu. Što god to značilo. Dakle, igrat će protiv Varaždina, no ne zna se hoće li krenuti od prve minute.

Hajduk protiv Varaždina igra na Poljudu u nedjelju od 17 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.