Dinamo ide u Zlatar, a Hajduk u Novu Gradišku

Hrvatski nogometni savez (HNS) u danas je objavio parove 16-ine finala Kupa, koji su određeni na osnovu postignutih rezultata i koeficijenta uspješnosti klubova u posljednjih pet godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Parovi se određuju po principu najudaljenijih brojeva (32-1, 31-2, 30-3 itd.), a domaćini su slabije rangirani klubovi. Tako će u Zlataru zaigrati Oštrc i Dinamo, u Novoj Gradiški Sloga i Hajduk, u Beletincu Bednja i Rijeka, u Dugoj Resi će Duga Resa 1929 dočekati Osijek, u Cvetkovcu će Tehničar 1974 snage odmjeriti sa Slaven Belupom, a u Gornjoj Vrbi će Omladinac GV igrati protiv Cibalije. U Senju Nehaj dočekuje Lokomotivu, u Grabrovnici Croatia Istru 1961, a u Ždralovima će Mladost ugostiti VŠNK-Varaždin. Funtana će biti domaćin dvoboja Funtane i Zagreba, u Poreču će snage odmjeriti Jadran i Zadar, a u Lekeniku Lekenik i Vinogradar. U Blatu na Korčuli će Zmaj igrati protiv Intera iz Zaprešića, u Velikoj Gorici Gorica dočekuje Šibenik, u Opatiji domaćin igra sa Zelinom, a u Kostreni Pomorac s HAŠK-om.

U 16-ini finala igra se jedna utakmica uz mogući produžetak, te izvođenje 11-erca za utvrđivanje pobjednika, a termin odigravanja prema kalendaru natjecanja je srijeda 23. rujna. Pobjednici će se plasirati u osminu finala koja se igra 28. listopada, također na jednu utakmicu, a klubovi za daljnje natjecanje zadržavaju svoj natjecateljski broj te se parovi određuju po istom principu.

PAROVI 16-INE FINALA KUPA:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oštrc – Dinamo
Sloga – Hajduk
Bednja – Rijeka
Duga Resa 1929 – Osijek
Tehničar 1974 – Slaven Belupo
Omladinac GV – Cibalia
Nehaj – Lokomotiva
Croatia – Istra 1961
Mladost – VŠNK-Varaždin
Funtana – Zagreb
Jadran-Poreč – Zadar
Lekenik – Vinogradar
Zmaj – Inter-Zaprešić
Gorica – Šibenik
Opatija – Zelina
Pomorac – HAŠK

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.