Dinamo nakon gotovo pola stoljeća otvara europsko proljeće, Bjelica obećao ‘U finalu koje svi čekamo reći ću sastav momčadi’

Foto: fah

Pred Dinamom je, kako se to popularno kaže, ”utakmica godine” ili još bolje – ”utakmica istine.” Tko zna koja po redu ”povijesna utakmica” Modrih zadnjih desetljeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, hrvatski prvak večeras od 21 sat otvara svoje prvo europsko proljeće nakon dugih pola stoljeća, točnije 49 godine. Doosan Arena u Plzenu ugostit će hrvatskog prvaka, iako mnogi smatraju da su plavi favoriti činjenica je da to neće biti lako. Viktorija je nezgodan protivnik, spreman za utakmice ovakvog tipa, nokaut faze, u kojima se greške skupo plaćaju.

Trener Modrih, Nenad Bjelica, u Češku je poveo ekspediciju od 22 igrača, a među njima se nalazi i suspendirani Izet Hajrović. Trener smatra kako bi to moglo biti dobro za moral momčadi jer nogometaš BiH podiže atmosferu u svlačionici. U glavnom gradu Hrvatske zbog ozljede su ostali Gavranović, Šunjić, Kadzior, Musa i Moharrami. Drugim riječima, Dinamo je znatno oslabljen uoči prve utakmice.

Dinamo je, kako smo već spomenuli, na papiru favorit, ima skuplje, mlađe te kvalitetnije igrače, bez obzira na neke izostanke, plavi su bili i nositelji u ždrijebu zahvaljujući briljantno odigranom jesenskom dijelu.  No, Viktorija je opasan protivnik, posebno na svom travnjaku, u Europskoj ligi na svom terenu ima sedam uzastopnih pobjeda, pet puta u zadnjih deset godina bili s prvaci, a u Ligi prvaka u tri su navrata završavali na trećem mjestu te su nakon toga dobili prliiku igrati nokaut fazu Europske lige. Drugim riječima, Viktorija proljeće u Europi, za razliku od Dinama, vidi dosta često.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momčad je to s europskim iskustvom, iako, naravno, nisu na razini momčadi koji dolaze iz liga petice, mada su znali pobjeđivati jedan Napoli, zatim ukrajinski Šahtar, beogradski Partizan.  S druge strane, Dinamo ima zavidan niz neporaženosti u gostima.

Dinamo bi trebao igrati u sastavu:  Livaković, Theophile-Catherine, Leovac, Stojanović, Ademi, Olmo, Gojak, Moro, Oršić, Petković.

Viktoria; Hruška, Havel, Pernica, Hubnik, Kovarik – Hrošovsky, Prochazka – Kayamba, Čermak, Petržela – Beauguel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bjelica uoči prve utakmice u Češkoj:

”Jako smo sretni i ponosni što smo ostvarili ovo do sada, kao i na to što ćemo ostvariti. Ekipa je u odličnom stanju, držimo balans da igrači ipak nisu premotivirani. Ne smijemo dozvoliti da izgore u prevelikoj želi. Imamo dobru atmosferu, pričamo o svemu i sutra ćemo se pozabaviti protivnikom. Nisu dobili previše informacija o Viktoriji jer želimo da budu što više fokusirani sami na sebe i da obave svoje zadatke na terenu kvalitetno. Ako to postignemo siguran sam da ćemo napraviti dobar rezultat…”, poručio je trener Dinama, koji ipak nije želio otkriti karte uoči prvog dvoboja:

”Nisam imao nedoumica oko sastava. Donio sam odluku za početni sastav. Nadam se da će to biti uspješna kombinacija i da će dečki koji će istrčati na teren odigrati jednu veliku utakmicu i donijeti dobar rezultat za susret u Zagrebu.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da li bi trener hrvatskog prvaka otkrio sastav uoči finala Europa lige kada bi Dinamo kojim slučajem dogurao tako daleko?

‘Obećajem. Svečano obećajem da ću reći, u tom finalu koje svi očekujemo…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.