Dinamo ne može dovesti pojačanje koje će adekvatno zamijeniti Petkovića

Foto: snimka zaslona

Najbolji igrač Dinama i Prve hrvatske nogometne lige te hrvatski nogometni reprezentativac Bruno Petković na izlaznim je vratima Maksimira. Barem tako tvrdi dio hrvatskih medija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plan se zove Beljo

No, Modri imaju plan kako zamijeniti napadača koji je oduševio hrvatsku nogometnu javnost u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva protiv Brazila, kao i u polufinalu Lige nacija protiv Nizozemske.

Može li doista aktualni, a vjerojatno i budući, hrvatski prvak pronaći adekvatnu zamjenu za svog najboljeg igrača a s obzirom na novac kojim raspolažu kad su pojačanja u pitanju? Odgovor je, nažalost, vrlo jasan, ne može, odlaskom Petkovića, ali Petkovića koji igra na razini na kakvoj je bio u drugom dijelu sezone, Modri će biti znatno oslabljeni, a što bi se moglo osjetiti i ove jeseni u europskim kupovima. Naravno, teško je zaustaviti igrača koji želi otići. Međutim, nemali je broj onih koji tvrde kako zapravo Petković ne bi imao ništa protiv ostanka na Maksimiru ako bi Modri bili malo ”fleksibilniji”. U prijevodu ako bi mu ”podebljali plaću”. Ključno je pitanje može li to Dinamo i na kraju krajeva želi li s obzirom da Bruno ipak nije više na početku karijere?

Kad je u pitanju Petković i njegov eventualni novi klub govori se o turskom Galatasarayju. Bez obzira na ćinjenicu da je turska liga znatno jača od Hrvatske pitanje je je li Galatasaray klub koji bi mogao zadovoljiti ambicije igrača kojeg je svijet zapamtio po hrvatskom rušenju Brazila u četvrtfinalu SP-a?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo, dakako, traži zamjenu, a želja mu je Dion Drena Beljo, povremeni hrvatski reprezentativac. Kako navode Sportske novosti Dinamo je već poslao pismo namjere Augsburgu u kojem predlaže dogovor o posudbi te na taj način pokušava napraviti ono što nije uspio 2023. godine kad je Beljo iz Osijeka otišao u taj njemački klub za tri milijuna eura i bonuse.”

Tek treba uhvatiti pravu formu

Beljo, nažalost, nije standardni igrač Augsburga.s obzirom kako je izgubio poziciju kod trenera, Danca Jessa Thorupa. Minutažu dobiva na kapaljku te je ove sezone startao tek u tri navrata, zabio je dva pogotka, i to dosta davno, u kolovozu i rujnu. Od prve minute nije s momčadi krenuo još od listopada. Dakle, ako usporedimo ove podatke s Petkovićem i njegovim učinkom kako u Dinamovom dresu tako i u dresu hrvatske reprezentacije brojke govore zapravo sve. Naravno, u korist Petkovića.

Ipak, prednost Belje je u činjenici da ima 22 godine, dakle, pred njim je tek najbolje razdoblje karijere te bi u Dinamu svakako dobio šansu probuditi poljuljano samopouzdanje. Ne bi bilo prvi puta da povratkom u HNL neki hrvatski nogometaš vrati sjajnu formu zahvaljujući kojoj je i ostvari inozemni transfer. Naime, povratkom u HNL, odnosno dolaskom u Rijeku, vratio se Marko Pjaca.  Pjaca je ozbiljan kandidat za nastup na predstojećem Europskom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.