Dinamo – Rijeka 3-0: prvi puta na utakmici čule se uvrede namijenjene SDP-u

Dinamo je konačno odigrao dobru i zanimljivu utakmicu i u derbi dvoboju protiv Rijeke pobijedio je s 3-0 pogocima Ademija u 40., Henriqueza u 52. minuti i Čopa u 86. minuti.  Zagrebačka momčad tako je kao prvoplasirana pobjegla ispred drugoplasirane Rijeke na čak sedam bodova prednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

K tome, zanimljivo je na praznim tribinama, sa samo dvije tisuće gledatelja, slušati skandiranje navijača. Dočim su jedni vrijeđali Hrvatski nogometni savez premijerno smo na dvobojima Prve HNL čuli i uvredljive povike na račun SDP-a. Očito je recentna kriza u nogometu koja nije izbjegla polizitaciju ostavila traga i na navijačima. Inače, na utakmici je u svečanoj loži bio i predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Nakon nekoliko uvodnih minuta u kojima je Dinamo bio agilniji, pa i bolji Rijeka je nakon desetak minuta počela pokazivati svoju snagu i kvalitetu. Najprije je Dinamo spasio vratar Eduardo koji je sjajno zaustavio udarac Leovca s vrha kaznenog prostora, da bi samo minutu kasnije bivši Dinamov igrač Andrej Kramarić pokazao raskoš svoje nadarenosti, u nizu prošao kroz  obranu, prevario i vratara i potom promašio, valjda u velikoj želj, posve prazna vrata.

Utakmica je imala svoj ritam i Dinamo je uzvratio udarcem Henriqueza, s obzirom na loš teren  i Dinamo i Rijeka su igrali veoma dobro. Usput, navijači su se zabavljali skandiranjem, uvredljivim, prema Hrvatskom nogometnom savezu ali i prvi puta su se mogle čuti na nogometnoj utakmici i uvrede  namijenjene stranci na vlasti, SDP-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 40. minuti Dinamo je pripravio sjajnu akciju, Antolić je ubacio u kazneni prostor Pjaci koju je loptu lukavo prepustio Ademiju, time izbacio iz igre kompletnu obranu Rijeke. Ademi je loptu prihvatio, sjurio se prema vratima Rijeke i sjajno poentirao, Dinamo je poveo s 1-0.

Odmah na početku nastavka Dinamo je uvećao prednost, sjajnu loptu prema Henriquezu uputio je Antolić, stasiti Čileanac pretrčao je obranu Rijeke i ispred Vargića smireno loptu plasirao u mrežu, Dinamo je u  52. minuti već vodio s 2-0.

Utakmica se rasplamsala, Rijeka je prijetila udarcima  Tomečaka, a Dinamo pokušajima Pjace, i oba navrata sjajno su reagirali vratari, Vargić kod Rijeke i Eduardo iz Dinama. Ipak, najveći promašaj opet je bio djelo  Kramarića koji u silnoj želji da postigne gol svom bivšem klubu pogriješio u čistoj situaciji. Finu prigodu imao je i Kvržić, Rijeka je i dalje prijetila unatoč rezultatskom zaostatku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, sve dvojbe otklonjene su u 86. minuti kada je Duje Čop nakon kombinacije s Junior Fernandesom zabio za 3-0. Tako je zaključena konačno dobra Dinamova partija s uvjerljivom pobjedom nad jedinim konkurentom za vrh prvoligaške ljestvice, Rijekom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.