Dinamo preokretom slavio na Rujevici i došao nadomak naslova!

Rijeka, 5.5.2024.- Utakmica 33. kola HNL-a Rijeka - Dinamo na stadionu Rujevica. foto HINA/ Miljenko KLEPAC/ ua

U derbiju 33. kola HNL-a, ali i cijele sezone, nogometaši Dinama su nakon preokreta pobijedili Rijeku na Rujevici s 2-1 (0-0) čime su napravili veliku prednost na vrhu ljestvice, pobjegli su Riječanima na četiri boda prednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka je povela u 50. minuti kada je Marko Pjaca precizno pogodio s bijele točke za 1-0. Za 1-1 je zaslužan bio Bruno Petković koji je majstorski u 75. minuti izveo slobodan udarac s više od 20 metara, dok je Dinamo do pobjedničkog gola došao u 89. minuti. Strijelac gola možda i vrijednog naslova prvaka postigao je Arber Hoxha. Dinamo sada ima četiri boda više od Rijeke (75-71).

Do kraja sezone Dinamo na svom maksimirskom stadionu igra protiv Osijeka i Rudeša, dok gostuje kod Slaven Belupa. Rijeka mora na gostovanja kod Varaždina i Osijeka, dok na svojoj Rujevici igra protiv Slaven Belupa.

> Varaždin slavio na Poljudu, prekrasni gol Drožđeka

U prvom nedjeljnom susretu 33. kola HNL-a nogometaši Varaždina su na Poljudu, gdje su se vratili domaći navijači nakon odrađene kazne, svladali splitski Hajduk 1-0 (0-0). Pogodak vrijedan tri boda za Varaždin je postigao Domagoj Drožđek u 67. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon dvije ligaške pobjede u nizu bio je ovo novi poraz Splićana koji su na trećem mjestu ljestvice. Varaždin se popeo na šesto mjesto, a ujedno je Varaždin dobio četvrti puta na posljednjih pet gostovanja.

Ranije u ovom kolu, u petak, Istra 1961 je upisala treću prvenstvenu pobjedu u nizu nakon 3-1 kod Rudeša. Lawal, Čuić i Lisica su bili strijelci za pulski sastav, dok je jedini strijelac za domaćina bio Mašala.

U borbi za četvrto mjesto Osijek je na Opus Areni svladao Lokomotivu 3-1. Dva gola je postigao Matković, a jedan Mierez, dok je jedini gol za Lokomotivu dao Šotiček. Slaven Belupo je u Koprivnici s uvjerljivih 4-1 nadigrao Goricu. Dva gola za Slaven Belupo je postigao Mioč, a po jedan Božić i Marić. Gorica je povela na tom susretu i to pogotkom Vujnovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.