Dinamo protiv Legije za nastavak sna o Ligi prvaka

Zagreb,4.08.2021. - Prva utakmica 3. kola kvalifikacija za nogometnu Ligu prvaka: Dinamo - Legia .Na slici Bruno Petković,Dinamo i Artur Jedrzejczyk, Legija.foto HINA/ Tomislav PAVLEK/ tp

Pred igračima Dinama novi je europski ispit, uzvratna utakmica u Varšavi protiv Legije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modri od 21 sat bore se za play-off Lige prvaka nakon remija u Maksimiru od 1:1.
Bez obzira na to što je trener Dinama na jučerašnjoj press konferenciji uoči puta u Poljsku rekao kako pred Modrima nije sudbonosna utakmica, ali ključna je za europske klupske ambicije. Bez obzira na ishod dvostrukog ogleda protiv Legije, Dinamo je već osigurao “europsku jesen”. Upitno je samo hoće li to biti u Ligi prvaka, Europskoj ligi ili pak Konferencijskoj ligi.

U Varšavu je s momčadi otputovao i kapetan Arijan Ademi koji se ozlijedio u susretu s Omonijom, ali se brzo oporavlja i možda bi mogao zaigrati protiv Legije. Trener Damir Krznar je uoči puta u Varšavu rekao kako uzvrat očekuju u izuzetno dobrom ozračju.

– Svjesni da smo napravili puno dobrih stvari i dominirali u fazi napada u prvoj utakmici. Napravili smo taktičke korekcije u obrani i vjerujemo da će to biti dosta za naš cilj, prolazak u sljedeću fazu natjecanja, rekao je Krznar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Legija se u prvoj utakmici u Maksimiru pokazala kao neugodan protivnik, ali u poljskom prvenstvu nije startala nezaboravno. Nakon dva kola, Legija je na 13. mjestu uz pobjedu i poraz. Trener Czeslaw Michniewicz ima dosta zahtjevan zadatak posložiti momčad jer dosta je prometno ovog ljeta u svlačionici Legije što se tiče transfera. Abu Hann, Emreli, Josue, Rose i Johansson pojačali su momčad, a Wszolek, Gvilia, Vešović, Cholewiak i Lewczuk napustili su svlačionicu. Ofenzivni vezni Luquinhas najskuplji je igrač u momčadi Legije, na tržištu se procjenjuje na 3,5 milijuna eura, dok je na vratima legendarni Artur Boruc. Hrvatske boje brani Josip Juranović.

Prođu li Modri u play-off, čeka ih bolji iz susreta Šerifa i Crvene zvezde. U Beogradu je bilo 1:1, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.