Dinamo svladao Orijent i izborio osminu finala

Foto: fah

Danas se sedmorici već poznatih sudionika osmine finala Hrvatskog kupa pridružuje još devet klubova. Branitelj naslova pobjednika Kupa Dinamo je u šesnaestini finala pobijedio drugoligaša Orijent na Krimeji s 4:1, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je doputovao u Rijeku s kombiniranim sastavom, pa su startali Bulat, Gojak, Jurić i Čop, a prvi put ove sezone zaigrao je i Marin Leovac.

Domaćin je počeo dobro i zaprijetio u šestoj minuti preko Frigana, koji je glavom pucao preko gola, no nakon uvodnih 10-ak minuta Dinamo je preuzeo kontrolu nad utakmicom.

Modri su poveli golom Duje Čopa u 28. minuti. Spetljao se Tadajević i pogodio loptom Jurića, lopta je došla do Čopa, koji je doveo Dinamo u vodstvo. Na 2:0 povisio je Marin Leovac nakon kombiniranja s Ademijem u prvoj minuti drugog poluvremena, a za 3:0 zabio je Deni Jurić u 56. minuti. Bulat je izveo korner, Lauritsen pucao glavom, obranio je vratar domaćina, ali lopta je došlaJuriću koji je petom šalje u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Edin Fatić je udarcem glavom smanjio zaostatak domaćina četiri minute kasnije, a imao je domaćin, koji je shvatio da nema što izgubiti, veliku priliku u 64. minuti, kad je odlično s 20-ak metara pucao Švrljuga, a još bolje je obranio Livaković. No četvrti pogodak za goste i “točku na i” postigao je u 69. minuti Luka Menalo.

Korak do novog gola domaćin je bio u 74. minuti, no udarac Danijela Jadrića je završio u vratnici.

Plasman u osminu finala izborili su i BSK, Oriolik, Belišće i Rudeš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BSK Bijelo Brdo je porazio Cibaliju s 1:0, a pobjednički pogodak zabio je Hrvoje Ilić u 45. minuti. Bjelokošćanin Roman Mory Gbane je sjajno probio po lijevoj strani ubacivši loptu u kazneni prostor, Roko Runje je boksao loptu ravno na glavu Ilića koji je zabio za 1:0 i kasnije se pokazalo za pobjedu.

Identičnim rezultatom Oriolik je pobijedio Zagreb sa 1:0, a pogodak odluke zabio je Goran Jurić u 38. minuti.

Belišće nije imalo problema protiv Vinogradara upisavši pobjedu 4:0, dok je Rudeš bez većih problema porazio Bjelovar s 5:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za nešto više od mjesec dana 16 klubova borit će se za prolaz u četvrtfinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.