Dinamo u Maksimiru dočekuje Hajduk, Torcida bojkotira utakmicu

Na Maksimiru se u 17 sati igra najveći derbi hrvatskog nogometa između Dinama i Hajduka, no iako je Dinamo već osigurao desetu titulu prvaka zaredom, a Hajduk je treći s 35 bodova manje, trener Zagrepčana Zoran Mamić upozorava na oprez i želi od svoje momčadi još jednu utakmicu na visokom nivou.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Čeka nas po imenima najveći derbi hrvatskog nogometa. Nažalost, Hajduk trenutno nije u posebno kvalitetnom stanju, no bez obzira na to međusobne utakmice nose dozu nervoze, naboja i drugačije energije tako da može otići u oba smjera”, kazao je trener modrih Zoran Mamić.

“Optimističan sam zbog našeg rada i našeg treninga u zadnje vrijeme i nadam se da ćemo biti pravi na Maksimiru”, najavio je derbi trener splitske momčadi Hari Vukas.

Torcida bojkotira derbi zbog prošlogodišnje zabrane ulaska dijelu navijača na stadion

Splitska momčad zadnji puta susrela se s Modrima na Maksimiru lani u studenome, no dvoboj nije odigran zbog bojkota igrača Hajduka, a ovaj puta utakmicu bojkotira splitska Torcida. Razlog bojkotu je strah od ponavljanja incidenta koji se dogodio na prošlom gostovanju Hajduka u Zagrebu kad deseci navijača nije smjelo ući na stadion kako su naglasili u priopćenju na svojoj facebook stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svojim nedolaskom na današnju utakmicu želimo još jednom skrenuti pažnju hrvatske javnosti na probleme hrvatskog nogometa koji su doveli do neodigravanja posljednjeg derbija na Maksimiru i prosvjeda navijača Hajduka na splitskoj Rivi. Kako ništa od naših zahtjeva nije usvojeno, svoju borbu za promjenama u hrvatskom nogometu moramo nastaviti.

U ovom trenutku ne možemo dopustiti da se lista navijača Hajduka kojoj je zabranjen ulazak na Maksimir proširi za par stotina novih imena po već viđenom obrascu koji je primijenjen na protivničku navijačku skupinu. Ne možemo dopustiti da policija prema navijačima Hajduka primjeni iste metode kao i na posljednjoj utakmici reprezentacije u Maksimiru, kada su nas preventivno privodili i zadržali do završetka utakmice te nakon toga pustili bez bilo kakvih prijava”, stoji u prioćenju Torcide.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.