Dinamo u Milano po povijesni uspjeh, tisuće Dinamovaca bodrit će plave protiv Atalante…

Foto: fah

Bez obzira na nesretni remi protiv Šahtara na Maksimiru u 4. kolu Lige prvaka Dinamo je i dalje u igri za plasman u osminu finala, što bi bila prvorazredna senzacija u kojoj je malo tko vjerovao uoči ove sezone. No, bez obzira kako sve završili Modri su vrlo blizu europskom proljeću i već sada mogu biti zadovoljni učinjenim u Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi dočekali visibabe u Europi plavi idu po bod(ove) u Milano na noge Atalanti, koju su deklasirali u prvom kolu na Maksimiru kada je bilo 4:0 za Dinamo. Naravno, za 3. mjesto i nastavak europske priče kroz Europsku ligu u proljeće dovoljan je i bod, pa čak i u slučaju poraza Modri imaju realne šanse, no, momčad Nenada Bjelice želi više, želi pobjedu koja će joj omogućiti nastavak sna o osmini finala Lige prvaka.

Već sada vlada među navijačima hrvatskog prvaka veliko zanimanje za utakmicu 5. kola Lige prvaka protiv Atalante u Milanu, iako se utakmica igra tek 26. studenoga, a prije toga na Rujevici na rasporedu je još jedna velika, velika utakmica, veliko iskušenje za hrvatski nogomet, naime, u Rijeku na noge Vatrenima dolazi Slovačka.

No, pustimo sada Slovake po strani, barem danas. Veliko je pitanje kako će navijači Dinama do ulaznice i koliko će ih taj dragocjeni papirić stajati?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Mi zasad nemamo baš nikakve informacije”, poručili su iz kluba, navode Sportske novosti. Naime, Dinamo putuje ”u Bergamo, odnosno Milano, 12. ili 13., na tzv. site visit i tek ćemo nakon toga moći dati valjane obavijesti. Naime, u ovome času ne znamo koliki ćemo kontingent ulaznica dobiti, a ovisi o tome hoće li Atalanta za Dinamo otvarati posljednji, treći ring San Sira. Ako ne otvori, onda pet posto od ukupnog kapaciteta stadiona koji iznosi 80-ak tisuća mjesta neće biti očekivane četiri tisuće ulaznica.”

Glasnogovornik Atalante Andrea Lazzaroni u petak je odgovorio na upite kada će Atalanta odlučiti koliko će ulaznica pustiti u prodaju i hoće li hrvatski državljani moći kupiti karte i u slobodnoj prodaji, a ne isključivo preko Dinama:

”U ovome času ne možemo vam dati konkretne podatke, nakon sastanka s izaslanstvom Dinama sve ćemo objaviti na našoj službenoj stranici.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjećamo se, za dvoboj s Viktorijom u Plzenu to nije bilo moguće pa je došlo do velikih organizacijskih propusta, koji su rezultirali i problemima uoči same utakmice, no inače do ulaznice se može doći i na taj način, uz predočenje valjanih dokumenata.

Nekoliko tisuća Dinamovih navijača sprema se bodriti Dinamo u ključnoj utakmici ove sezone… Koliko je samo tih ”ključnih” utakmica Dinamo odigrao posljednjih tjedana? A sve je moglo biti gotovo uz malo sreće, malo više spretnosti, naime, protiv Šahtara Modri su vodili 3:1 u sudačkoj nadoknadi, a onda su primili dva gola, da su pobijedili već sada bi slavili povijesni uspjeh – osminu finala Lige prvaka.

No, vratimo se utakmici protiv Atalante, broj ulaznica, slobodna prodaja, pa i cijena tada će biti posve jasni, iako, za podsjetnik, valja znati: klub ne smije gostujućim navijačima prodavati ulaznice skuplje od onih za domaće navijače. Čisto za ilustraciju, ulaznice za Atalantine tifoze za dvoboj protiv Man. Cityja prodavale su se za 45 eura, odnosno oko 330 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, na nekim se stranicama već pojavila mogućnost kupnje ulaznica za utakmicu, što se čini prilično nepouzdanim, a u petak su se cijene kretale od 500-tinjak kuna naviše, s tim da u prodaji nije tribina za gostujuće navijače. U međuvremenu, privatni i hotelski smještaj Milana puni se nesmiljenom brzinom; Hrvati su već masovno počeli unajmljivati sobe i apartmane, uzimaju se godišnji odmori, rentaju se prijevozna sredstva i organiziraju autobusi.

Dinamovi navijači imaju razloga za optimizam, naime, da bi pretekla plave i uzela im to treće mjesto Atalanta do kraja, u preostala dva kola, mora ostvariti dvije pobjede, dakle, i protiv Dinama i u Harkivu protiv Šahtara.  S druge strane s pobjedom u Milanu i s bodom protiv Manchester Cityja Dinamo bi bio unutra, među šesnaest najboljih klubova Europe. Bez dvojbe, bio bi to povijesni uspjeh zagrebačkog Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.