Dinamo uoči Hrvatskog dragovoljca: U kakvom su stanju Ademi i Ivanušec?

Foto: fah

Nakon poraza u 1. kolu Prve hrvatske nogometne lige od Slaven Belupa na Maksimiru (0:2) te pobjede u 2. pretkolu Lige prvaka, također na Maksimiru, protiv Omonije (2:0) Dinamo u petak igra, opet na Maksimiru, protiv povratnika u elitni razred hrvatskog nogometa – Hrvatskog dragovoljca. U drugom kolu protiv kluba koj ima možda i najljepše ime u HNL-u Modri su veliki favoriti, pravo na kiks nemaju s obzirom na ono što im se dogodilo protiv Slavena. Utakmicu s Hrvatskim dragovoljcem, za koji je svojedobno igrao i jedan Blaž Slišković, ali i Robert Prosinečki, je najavio trener Damir Krznar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U prvenstvenu sezonu krenuli smo porazom protiv Slavena Belupa i ne možemo si dozvoliti još jedan kiks tako da je jasno da protiv Hrvatskog dragovoljca moramo pristupiti iznimno ozbiljno i profesionalno te probati riješiti utakmicu čim prije moguće. I povijest je pokazala da novi prvoligaši uvijek imaju izniman motiv uz naglašeni borbeni efekt i zato moramo parirati željom i voljom te tada naša kvaliteta dolazi do izražaja. Očekujem s naše strane dobru utakmicu, trebaju nam i pozitiva i dobri rezultati jer doista je puno utakmica pred nama u kratkom razdoblju pa moramo držati dobru atmosferu”, kazao je Krznar te je prokomentirao poraz Dragovoljca u 1. kolu u Puli od Istre 3:1.

“Gledali smo tu utakmicu, nije to bilo tako lako kako rezultat sugerira. Hrvatski dragovoljac je imao svoje prilike i poluprilike, dobra otvaranja s brzim krilima. Trebamo obratiti pažnju na te njihove prednosti, ali nadam se da ćemo ih uspješno limitirati i da ćemo mi voditi glavnu riječ. Svaki sastav u HT Prvoj ligi zaslužuje respekt, liga nam je izjednačena, jaka, a i u ovoj prvoj, ranoj fazi dok momčadi još uvijek nisu posložile sve svoje kockice, svaka će utakmica biti iznimno zahtjevna i u svakoj moramo biti jako ozbiljni.”

U kakvom su stanju ozljeđeni Ivanušec i Ademi?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U prvi trenutak nam se učinilo da su ozljede teže. Ivanušec je prošao nešto bolje, njegova je ozljeda blaža, vjerujem da će konkurirati za sastav iako ne mogu još sto posto tvrditi dok ne odradimo zadnji trening. Na našeg kapetana, nažalost, zasad nećemo moći računati, njegova je ozljeda nešto teža od Ivanušecove. S druge strane, Marko Tolić osjetio je nelagodu u listu, bojim se da niti on neće moći konkurirati. Daniel Štefulj je izvan pogona zbog viroze. Svi drugi su u kadru, a kako ćemo ga složiti, vidjet ćemo nakon zadnjeg treninga, dakle kad vidimo kako su se oporavili igrači koji su odigrali zahtjevnu utakmicu protiv Omonije.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.