Dinamo uoči povijesne utakmice protiv Tottenhama: ‘Veliki je gubitak to što nemamo Zorana’

epa09068842 Tottenham's Harry Kane (L) scores the 2-0 past Dinamo goalkeeper Dominik Livakovic (R) during the UEFA Europa League round of 16, first leg soccer match between Tottenham Hotspur and Dinamo Zagreb in London, Britain, 11 March 2021. EPA/Neil Hall / POOL

Nogometaši Dinama večeras od 18:55 igraju uzvratnu utakmicu osmine finala Europske lige protiv favoriziranog Tottenhama Jose Mourinha. U prvoj utakmci engleski velikan slavio je s uvjerljivih 2:0, dojam je kako Dinamo nije trebao primiti taj drugi pogodak te kako se moglo i bez toga. Za Tottenham je u prvom susretu u Londonu zabio oba gola Harry Kane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je, podsjetimo, dva dana prije važne utakmice ostao bez uspješnog trenera Zorana Mamića, s obzirom kako je  Vrhovni sud potvrdio u utorak nepravomoćnu osuđujuću presudu protiv Zdravka i Zorana Mamića te bivšeg direktora Dinama Damira Vrbanovića.

Zoran Mamić, do utorka trener Dinama, odlukom Vrhovnog suda osuđen je na četiri godine i osam mjeseci zatvora. Dakle, nakon takve odluke Mamić je sam dao ostavku na dužnost sportskog direktora te na mjesto trenera,  naslijedio ga je pomoćnik Damir Krznar. Krznar će i voditi utakmicu protiv Tottenhama na Maksimiru.

“Predstoji završni trening, ali nema velikih promjena, ja sam dio Zoranovog stožera. Zajedno smo 7, 8 godina i razmišljali smo vrlo slično. Veliki je gubitak to što nemamo Zorana, ali vjerujemo da se kao profesionalci možemo prilagoditi situaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zoran je na zadnjem treningu bio prekjučer. Odradili smo prije početka tjedna sadržaj treninga i satnicu pa više potrebe za nekom stručnom pomoći nema. Ako se javi, sigurno ću s veseljem prihvatiti njegovu sugestiju. Sigurno da ćemo razglabati o utakmici jer smo i prijatelji.

Nedostaju nam samo Gvardiol i Moharrami. Oni polako treniraju, ali nećemo riskirati s njima za iduće dvije utakmice. Svi ostali su tu i žele pokazati što znaju”, poručio je Krznar u najavi utakmice protiv Tottenhama.

Pravomoćnu presudu Zoranu Mamiću komentirao je, doduše kratko, i trener Tottenhama Jose Mourinho.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne bih to previše komentirao. Jako je neobična situacija, mislim da je nikad nisam doživio. Ali što je, tu je. Radi se o istim igračima, a momčad preuzima pomoćni trener. Mislim da ćemo gledati isti Dinamo kao u prvoj utakmici. Mamićev asistent sigurno s njim dijeli filozofiju”, rekao je trener londonske momčadi u najavi utakmice protiv Dinama.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.